Sport

Ezt a gólt mindenki bent látta, csak a bíró nem

Sam bennett (Array)
Sam bennett (Array)

Az NHL, nyugati főcsoport-elődöntő, 3. mérkőzésének utolsó 15 perce hihetetlen végjátékot hozott.

Az Anaheim 20 másodpercre volt attól, hogy összesítésben 3-0-ra vezessen, mégis 2-1 az állás az NHL nyugati-főcsoport elődöntőjében. Mert a Calgary a végsőkig harcolt. Úgy hozta a sors, hogy a vendégek 3-2-es vezetésénél 6 perc 17 másodperccel a harmadik harmad vége előtt a Sam Bennett és a Scotiabank Saddledome majd 20 ezer nézője azt hitte meg van az egyenlítő találat.

A videót látva mi magunk is ezt hittük, ellenben az NHL-ben lehetőség van arra, hogy több kameraállásból, akár felülnézetből is videóbíró segítségét hívják. Így a játékvezetők végül a közönség tüntetése ellenére pár perc tanakodás után, úgy ítélték meg, a pakk nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon és nem adták meg a gólt. A videó és a fotó tanúsága szerint lehetett vagy egy miniméter híja…

 

Az ettől még feszültebb hangulatú végjátékban aztán 20 másodperccel a végső dudaszó előtt Johnny Gaudreaunak sikerült az egalizálás, majd a “hirtelen halál” 5. percében pedig Mikael Bäcklund fordította meg a meccset. Ennél kiélezett végjáték már nem is lehetett volna, de a mérkőzés a Calgary számára így pozitív véget ért, ezért nem is nagyon bánkódnak a meg nem adott találat miatt.

 

A nap másik meccsén egyetlen gól esett.

NHL, főcsoport-elődöntő, 3. mérkőzések, eredmények:

nyugat:
Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 0-1
A párharc állása: 3-0 a Chicago javára.

Calgary Flames-Anaheim Ducks 4-3, hosszabbítás után
A párharc állása: 2-1 az Anaheim javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik