Sport
csipes tamara (Array)

Vajon miért titkolták 10 napig a kajakosok kokainozását?

Sport24
Sport24

2015. 05. 05. 06:48

Érthetetlen kommunikációs zavart váltott ki Csipes Tamara és Dombvári Bence drogfogyasztása az egyik legjobban működő magyar sportszövetségben.

A Magyar Antidopping Csoport munkatársai április 21-én, kedden vettek le mintát a dunavarsányi edzőtáborban Csipes Tamara és Dombvári Bence kajakosoktól. A MACS másnap, a minták értékelése után azonnal értesítette Magyar Kajak-Kenu Szövetséget. Ők mégsem csináltak semmit. Az ügyet megpróbálták a sajtó és a közvélemény előtt titokban tartani egészen addig, ameddig a Blikk szombati cikkével nem robbantotta ki a legújabb magyar sportbotrány, miszerint a két válogatott sportoló vizeletében kokainszármazékot találtak.

Még inkább érthetetlen az egészben, hogy ugyan április 29-én a szövetség elnökségi ülésén téma volt a drogfogyasztás, a szövetség elnöke, Baráth Etele az origo.hu kérdésére még szombaton is “mismásolt”. Úgy fogalmazott: “Nincs semmilyen fegyelmi ügy a két sportolóval szemben. Csupán egy szabálytalanság történt az edzőtáborban, amiről tájékoztatták az elnökséget, amely azt tudomásul vette”. 

A szövetségben lévő hatalmas tanácstalanságot bizonyítja, hogy a Duna Televízió adásában ugyanaznap Schmidt Gábor főtitkár az elnökkel ellentétesen úgy fogalmazott, sportolóhoz nem méltó magatartás miatt az illetékesek azonnali hatállyal megszüntették a versenyzők válogatottkeret-tagságát.

Az első hivatalos, összeszedett közleményt a szövetség csak május 4-én adta ki. Ezt azzal magyarázták, eddig csak informális csatornákon keresztül értesültek a MACS-tól az esetről, hivatalos formában csak május 4-én, hétfőn kaptak jelentést az esetről, ezért a hivatalos fegyelmi tárgyalás is csak nagyjából egy hét múlva, jövő hétfőn lesz esedékes..

A Sport24.hu kérdésére ugyanakkor Dr. Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője megerősítette, az első mintavételek alapján ők, mint minden hasonló esetben azonnal értesítették a szövetséget, majd a seibersdorfi akkreditált laborba küldték a leleteket, ahol részletesen elemzik azokat. Minderre azért van szükség, mert csak a részletes elemzés képes kimutatni a kokainszármazék milyenségét és pontos mennyiségét. Ezekre azért van szükség, mert már a rendőrség is érdeklődik az eset után. A szövetség a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendelkezésére bocsájtotta a vizsgálati eredményt, mivel a sajtóban megjelent tudósítások alapján hivatalból tájékozódnak, meglehet, eljárást indítanak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.