Sport

Magyar csapatnál talált menedékre a 207 centis óriás

Dusan Borkovic (Array)
Dusan Borkovic (Array)

Kiderült, Michelisz Norbert segített be egyik ellenfele, Dusan Borkovic karrierjébe.

Dusan Borkovic a magasságából adódó kényelmetlensége – 207 centi – és a csapattal való egyéb nézeteltérései miatt a marokkói hétvége után nagy hirtelenséggel távozott a Proteamtől, és a WTCC mezőnyéből, de a mögöttünk hagyott hétvégén már újra versenyzett – számolt be a formula.hu.

A szerb pilóta felvállalva egykori csapatával a jogi vitát azért lépett le, mert egyszerűen nem fért be kényelmesen az általuk biztosított Honda Civicbe. Felmerül a kérdés, hogy lehetséges ilyen vis maior?  “Sajnos a WTCC-ben nem lehetséges, hogy a szerződés aláírása előtt próbaülésen vegyünk részt a Proteamnél. A szerződést tavaly decemberben írtuk alá, de az autók csak januárban érkeztek vissza a távol-keleti versenyekről, így nem ejthettük meg előre még az üléspróbát sem” – számolt be a szaklap érdeklősésére a pilóta felesége, Andrijana Borkovic.

Dusan azonban nem járt rosszul. A Proteam rajthoz sem állt a hétvégi WTCC-futamokon, míg ő Michelisz Norbert közbenjárására azonnal elhelyezkedett a magyar B3 Racing csapatnál és a Hungaroringen párhozamosan futó Európai Túraautó Kupa (ETCC) mezőnyének tagjaként megnyerte a második futamot. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik