Sport

Kihagyta a kihagyhatatlan

Joakim Noah (Array)
Joakim Noah (Array)

Miután Joakim Noah kihagyta a nap ziccerét Clevelandben, ha nem lett volna fején baseball sapka, Scottie Pippen egészen biztosan erőteljesebben beletúr üstökébe.

Az egykori zseniális francia teniszező, Yannick Noah gyermeke épp az NBA-rájátszásban lépett pályára hétfő este. A Chicago Bulls a keleti főcsoport-elődöntő első meccsén Clevelanbe látogatott és annak ellenére, hogy Joakim Noah lényegében kihagyta a kihagyhatatlant is – nulla pontot szerzett – szoros meccsen el is hozta a győzelmet.

 

Ezt leginkább a 2010/2011-es szezon legjobbja, Derrick Rosenak köszönhette, aki fénykorát idézően játszott, és 25 pontot szerzett, míg a spanyol Pau Gasol 21 pontig jutott. Az idény hátralévő részére kidőlt Kevin Love-ot, valamint J.R. Smith-t nélkülöző Cavaliersben Kyrie Irving 30 pontot, LeBron James pedig 19 pontot és 15 lepattanót gyűjtött.   

Nyugaton a negyeddöntőben a címvédő San Antoniót búcsúztató Clippersből térdsérülés miatt hiányzott a kétszeres olimpiai bajnok Chris Paul, a csapat másik sztárja, Blake Griffin azonban alaposan kitett magáért: 26 ponttal, 14 lepattanóval és 13 gólpasszal egymás után második meccsén ért el tripla-duplát (két statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményt). A kaliforniaiak az utolsó negyedben bemutatott 12-0-ás rohamuknak köszönhetik a sikert, a túloldalon Dwight Howard 22, a Rockets pontgyárosa, James Harden pedig csak 20 pontig jutott.

NBA, főcsoport-elődöntők, első mérkőzések, eredmények:

kelet:
Cleveland Cavaliers–Chicago Bulls 92–99
    
nyugat:
Houston Rockets–Los Angeles Clippers 101–117
    
A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik