Sport

Vaskos meglepetés a hoki-vb-n

Oroszország, Egyesült Államok (Array)
Oroszország, Egyesült Államok (Array)

A címvédő oroszok kikaptak az amerikaiaktól.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Úgy tűnik, számolni kell az amerikai jégkorong-válogatottal a csehországi világbajnokságon. A fiatalokkal felálló tengerentúli együttes a nyitónapon a papírformát felborítva 5-1-re verte a finneket, majd szombaton egy izzadósabb meccsen 2-1-re a norvégokat. Egy nap pihenő után aztán a címvédő Oroszország következett a sorban, azonban az USA egyáltalán nem tűnt megszeppentnek, egy harmad után vezetett is az együttes 1-0-ra.

A második játékrészben gyorsan egyenlített az szbornaja, de nem sokkal később emberfórból visszavette a vezetést az amerikai csapat, Krug emberelőnyben lőtte ki szépen a rövid felső sarkot. Túl voltak a felek a harmadik játékrész felén, amikor a találkozó során először kétgólos lett a különbség, a folytatásban pedig már csak egy találatra futotta az oroszok erejéből Plotnikov révén, majd a legvégén jött a menetrendszerű üreskapus gól, így újabb nagy skalpot gyűjtött be az Egyesült Államok, amely továbbra is hibátlan a vb-n.

Az A csoportban, Prágában ezzel egy időben Svédország és Lettország feszült egymásnak, itt azonban nem történt meglepetés: a triplázó Eriksson vezette háromkoronások 8-1-re ütötték ki ellenfelüket.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság

A csoport:
Svédország – Lettország 8-1 (1-0, 3-1, 4-0)

B csoport:
Egyesült Államok – Oroszország 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik