Sport

Michelisz a futamgyőzelemért harcolna a Hungaroringen

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

A Zengő Motorsport versenyzője ismét hazai közönség előtt bizonyíthat.

Május 2-3-án a Hungaroringen folytatódik a 2015. évi FIA Túraautó-világbajnokság – a mogyoródi versenypálya 2011-ben adott otthont először a világbajnoki sorozatnak. A MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport és Michelisz Norbert most is a dobogó egyik fokát tűzte ki célul.

A marokkói versenyhétvégét követően változás állt be a mezőnyben, ugyanis a szerb Dusán Borkovic úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a sorozatban való szereplését és inkább a FIA ETCC-ben áll rajthoz egy SEAT Leon CupRacer versenyautó volánja mögött, amely 207 cm testmagasságának jobban megfelel és így az autóban biztonságban érzi magát. Egyelőre nincs hír, hogy ki fogja vezetni a Proteam Honda Civicjét.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Hirtelen felszökő magas láz miatt ki kellett hagynia a marokkói futamokat a Nika Racing pilótájának, Ricard Rydellnek. Bár a nevezési listán szerepel, nem tudni, hogy a svéd pilóta rajthoz tud állni a magyar futamon, ugyanis a mai nürburgringi teszten sem vesz részt. Előfordulhat, hogy az öt Honda Civic helyett csak három fog versenyezni a mogyoródi aszfalton.

Mivel ez a harmadik versenyhétvége, így életbe lép a súlyozási rendszer. Ennek értelmében a Citroennel versenyző öt pilóta autójába +60 kg-ot kell beletenni.

A FIA WTCC pontversenyét négy futam után az argentin José María López áll 95 ponttal, megelőzve a csapattárását a francia Sébastien Loeböt (76 pont) és Yvan Muller (57 pont). Michelisz Norbert összetettben a kilencedik helyen áll a magyar futam előtt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Nagyon várom már, hogy ismét hazai közönség előtt versenyezhessek. Úgy alakult, hogy az idei első két versenyhétvégén nem jött össze a dobogó, de most is nagy várakozással tekintek a hétvége elé. A súlykompenzációs rendszer és a fejlesztések, melyeket már megkapunk a hazai futamra, remélhetőleg sokat gyorsítanak majd a Hondán. Bízom abban, hogy 2012 után ismét futamgyőzelemért harcolhatunk majd” – mondta Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője.

A 4381 méter hosszú aszfaltcsík eddig minden alkalommal, emlékezetes versenyekkel szolgált mind a közönség, mind a versenyzők számára. Michelisz az eddig megrendezett hazai versenyekből több alkalommal volt pontszerző és ebből három alkalommal állhatott dobogóra. 2011-ben az első futamon másodikként haladt át a célvonalon, 2012-ben a második versenyen az ötödik helyről rajtolva nyerte meg a futamot hazai közönsége előtt, 2013-ban pedig az első futamon másodikként intették le. Tavaly sajnos nem állhatott dobogóra (egy 6. és egy 10. hellyel lett gazdagabb), mert az időmérőn az egyik kerékvető akkorát dobott rajta, hogy autóján eltört a lengőkar.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik