Sport

Hatalmas bravúr a magyar pinyóstól

Pattantyus-Adam(960x640)(1).jpg (pattantyús ádám, )
Pattantyus-Adam(960x640)(1).jpg (pattantyús ádám, )

A Jakab János, Pergel Szandra duó keddi mérkőzését is megnyerte, s ezzel bejutott a legjobb 16 közé a vegyes párosok küzdelmében az asztaliteniszezők szucsoui világbajnokságán. Egyesben Pattantyús Ádámon kívül minden magyar búcsúzott, ő azonban bravúrral került be a 64 közé.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Jakab János és Pergel Szandra kettőse a harmadik fordulóban egy cseh riválisnál bizonyult jobbnak öt játszmában, s a szerdai nyolcaddöntőben egy kínai duó vár rá.

Egyesben a 128-as főtábla nyitóköre négy magyar játékos számára egyben a végállomást is jelentette. Pergel a paralimpiai bajnok lengyel Natalia Partykától szenvedett hatszettes vereséget, míg a férfiaknál a selejtezőből feljutott Lakatos Tamás dél-koreai, Jakab japán, Kosiba Dániel pedig kínai ellenféltől kapott ki.


Pattantyús Ádám szenzációs eredményt ért el
Fotó: MTI 

Pattantyús Ádám ugyanakkor továbbjutott, nem is akármilyen bravúrt bemutatva: a londoni olimpián elődöntős, s a világranglistán jelenleg 10. tajvani Csuang Csi-juant búcsúztatta 4-3-mal. A magyar játékos következő ellenfele szerdán a román Adrian Crisan lesz.

Eredmények – asztalitenisz-vb

egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

férfiak:
Pattantyús-Csuang (tajvani) 4-3
Jo Sze Hjuk (dél-koreai)-Lakatos 4-2
Niva (japán)-Jakab 4-0
Liang (kínai)-Kosiba 4-1

nők:
Partyka (lengyel)-Pergel 4-2

vegyes páros, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Jakab, Pergel-Jancarik, Vacenovska (cseh) 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik