Sport

Kézilabda: komoly változások lesznek a Fradinál

Vérten Orsolya (vérten orsolya, )
Vérten Orsolya (vérten orsolya, )

Nagy lesz a jövés-menés a zöld-fehéreknél.

Komoly változások előtt áll a Ferencváros női kézilabdacsapata, melynek keretéből sokan eligazolnak, Vérten Orsolya visszavonul a szezon végén, és számos új játékos érkezik majd. A zöld-fehér egyesület pénteki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Vérten a klubnál marad, s edzőként dolgozik majd az utánpótlásnál.

„Fiatal játékosaink közül Kocsis Ágnes, Tóth Melinda és Ferenczi Annamária is más csapatokban bontogathatják tovább szárnyaikat. A felnőttek közül Rédei-Soós Viktória, valamint Tomori Zsuzsanna köszön el a Ferencvárostól és folytatja másutt pályafutását” – mondta a fradi.hu tudósítása szerint Jeney Zsolt Ákos, a szakosztály elnöke, hozzátéve: az új keret kialakításánál arra törekedtek, hogy a csapat magja együtt maradjon, így Szamoránsky Piroska és Nerea Pena a következő szezonban is az FTC-t erősíti.


Vérten Orsolya a szezon végén visszavonul, de nem távolodik el a Fraditól
Fotó: MTI 

Elhangzott, hogy a csapatkapitány Szucsánszki Zita esete speciális volt, mert tavaly, amikor 1 plusz 3 éves szerződést kötöttek vele, akkor saját kérésére a 2015-2016-os szezon kimaradt a megállapodásból, ám az irányító most vállalta a következő idényt is.

A szakosztály vezetője a jövőt illető tervekkel kapcsolatban azt emelte ki, hogy változatlanul a Bajnokok Ligája-részvétel, s azon belül is a minél jobb szereplés az elsődleges cél, valamint az, hogy továbbra is az FTC adja a legtöbb játékost a magyar válogatottnak.

Elhangzott, hogy mentálisan erős, kiemelkedően motivált és hatalmas küzdőszellemmel bíró együttes felépítése a cél, ezen szempontok figyelembevételével igazolta a klub Schatzl Nadinet, Szekeres Klárát és Hornyák Dórát, s visszatér kölcsönből Szekerczés Luca. Komoly erősítést jelenthet majd, hogy a mostani kiírásban gyermeke születése miatt nem szerepelt Zácsik Szandra visszatér.

A csapat vezetőedzője, Elek Gábor szerint a következő szezonban a bajnokságban és a Magyar Kupában is helyt kell tudniuk állni ezzel a kerettel.

„A mostani szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében elvéreztünk és a következő évben is nagyon komoly csapatok lesznek majd az ellenfelek” – mondta. Úgy vélte, hogy amennyiben selejtezőt kell játszania csapatának, jó esély lesz a BL-be kerülésre, legfőképpen akkor, ha házigazdája lehet a kvalifikációs tornának.

„Mi azt vállaltuk, hogy tavasszal is részt veszünk a nemzetközi kupákban és az itthoni versenyrendszerekben az első két hely valamelyikét megszerezzük” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik