Sport

Ember, aki 100 extra autót vett egy kereskedőtől

Mayweather (mayweather, )
Mayweather (mayweather, )

A bokszvilág már egy ideje a május 3-án esedékes Manny Pacquiao - Floyd Mayweather Jr. meccs lázában ég. A USA Today úgy hangol az évszázad meccsére, hogy bemutatja azt az autókereskedőt, akitől Mayweather 18 éve vásárol.

Be kell lássuk, az amerikai Floyd Mayweather Jr. méltó, becenevére. “Mr. Money” irdatlan mennyiségű pénzért 100 millió dollárért bunyózika fülöp-szigeteki Manny Pacquiaoval egy hét múlva. De mire költik ezt a rengeteg pénzt ? A USA Todya riportjából kiderül, a WBC és a WBA váltósúlyú világbajnoka többek között autóra.  

 Mayweathernek tekintélyes autógyüjteménye van
Forrás: youtube.com 

Megtalálták ugyanis azt az autókereskedést, ahova az elmúlt 18 évben Mayveather vödörszámra öntötte a pénzt és cserébe 100 autót adtak el neki. 

“Vesz egy autót, bunyó előtt, majd vásárol egyet a meccs után és általában szabadságai előtt. Az autók az ő személyiségének a jelképei. A legjobb jár a legjobbnak”  – mondja Josh “Chop” Towbin, a Las Vegas-i Towbin Motorcars tulajdonosa.

A luxusautókat áruló szalon nyilván nem akar lemondani legjobb törzsvásárlójáról, ezért lényegében bármikor készen állnak az adás-vételre. “Soha nem tudhatod, mikor akar Floyd autó venni” – mondja Jesika Towbin-Mansour, ezért ha Mayweather éjjel kettőkor telefonál, akkor ugrunk és kiszolgáljuk.

 Van mit a tejbe apprítani
Forrás: facebook.com 

Mondjuk megéri a fáradságot. Egy Rolls-Royce négyszázezer dollár, a Bugatti két millió. Mayweathernek mindkettőből van, előbbiből tizenhat. A bajnok általában behoz egy kis táskát, ami tele van készpénzzel. Annyi címletet hoz, hogy a kereskedésnek kellett venni egy új készpénz-számláló gépet miatta. 

Május 3-án az MGM Grand Hotelben sorra kerülő összecsapást váltósúlyban rendezik, s tétje három világbajnoki öv lesz, amelyből jelenleg kettő – a WBC-é (Boksz Világtanács) és a WBA-é (Boksz Világszövetség) – az amerikai, egy pedig – a WBO-é (Boksz Világszervezet) – a Fülöp-szigeteki ökölvívó birtokában van.

 

A nagy várakozást az is alátámasztja, hogy aki a helyszínen szeretné látni a nagy csatát, az már rég elkésett, ugyanis a 17 ezer, darabonként 1500 dollártól (428 ezer forint) 7500 dollárig (2,1 millió forint) terjedő belépők mindössze negyedóra alatt elfogytak. A tévénézőknek egyszeri 90-100 dollárt kell kifizetniük. Magyarországon a sport1 adja a találkozót – ingyen. Ebből tellik a nagyjából 200 millió dolláros összdíjazásra, és ebből vesz majd újabb autókat a meccs előtt és a meccs után Mayweather. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik