Sport

Mayweather: Jobb vagyok, mint Ali

floyd mayweather jr. (floyd mayweather jr., )
floyd mayweather jr. (floyd mayweather jr., )

Floyd "Money" Maywaether megint felhívta magára a figyelmet.

Május 2-án rendezik az évszázad legjobban várt meccsét: Manny Pacquiao összecsapás Floyd Maywaetherrel a vegasi MGM Grand Hotelben.

Miután bejelentették a meccset, máris megindult a trash talk, ki hogy üti majd ki a másikat, és emiatt természetesen a szurkolók is azonnal elkapkodtak minden jegyet, melyek egyébként rekordáron keltek el, ahogy majd több helyen a tévés megtekintésért is fizetni kell.

Mayweather alig másfél héttel a nagy mérkőzés előtt meglepő nyilatkozatot tett, hiszen azt találta mondani, hogy ő jobb ökölvívó, mint Sugar Ray Robinson, vagy Muhammad Ali.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Tény, a 38 éves bokszoló eddigi 47 meccséből minden megnyerte, 26-ot ráadásul kiütéssel, ilyen jó mérlege pedig sem Robinsonnak, sem Alinak nem jött össze. Gyorsan hozzá is tesszük, Sugar Ray 200-ból 173 meccset hozott, 108-at K.O.-val.

Mayweather állítása szerint a világ legjobbja, és a karrierje háttérbe szorítja Ali és Robinson pályafutását. “Senki sem tud arról meggyőzni, hogy jobbak voltak nálam. Persze megemelem a kalapom előttük, és tisztelem őket, hiszen ők kövezték ki az utat előttem, nélkülük nem lennék itt.”

Mayweather azt is kritizálta, hogy Ali 1978-ban kiállt az addig csak hét meccset vívó Leon Spinks ellen és ki is kapott, igaz két évvel később a visszavágón helyreállíatotta a renoméját. Mr. Money elmondta, ő sose állna ki olyan ellen, akinek csak hét meccse volt.

“Vagy ott van a Foreman elleni bunyója.1984-ből. Addig püfölte Foremant, amíg az el nem fáradt, majd bevitt pár ütést még és nyert. Ezért kellene Alit magasztalni?” – nyilatkozta Mayweather.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik