Sport

Hazugsággal vádolják a magyar olimpikont

benkó barbara (benkó barbara)
benkó barbara (benkó barbara)

Benkó Barbara cserbenhagyással vádolt egy autóst, aki szerint a kerékpárversenyző nem mondott igazat.

Pár napja mi is beszámoltunk róla, hogy edzés közben balesetet szenvedett olimpikon bringásunk, Benkó Barbara a 10-es úton, Piliscsabán. Elmondása szerint miután elsodorták, az autós nem adta meg a szükséges segítséget, sőt, többen is elhajtottak mellette.

A Blikk megszólaltatta az autóst is. Polyvás András egy teljesen más forgatókönyvvel állt elő a balesetet illetően, szerinte amit Benkó Barbara állít, az „egyszerű hazugság”:

„A baleset helyszíne előtt legalább ötszáz méterrel, szabályosan kerültem ki. A megengedett sebességgel haladtam, s láttam, egy gyalogos át akar menni a zebrán. Megálltam átengedni, ekkor a biciklis hátulról belém rohant” – mondta Polyvás, aki szerint miután megtörtént a baleset, kiszállt az autójából, megkérdezte Benkó jól van-e és hívjon-e mentőt. Állítása szerint a versenyző közölte, semmi baja és még elnézést is kért.

„A szomszédoktól hallottam, hogy cserbenhagyót keresnek Piliscsabán. Ekkor kezdtem gyanakodni, hogy engem hozhattak hírbe, ezért kerestem meg a körzeti megbízottat. Hétfőn tanúként hallgattak meg, eljárás nem indult ellenem, de nem értem, a sportoló miért nem hívott mentőket, rendőrt?”

Benkó Barbara szerint sem cserbenhagyásról, hanem a segítségnyújtás elmulasztásáról van szó.

„A sofőr nagy ívben valóban kikerült, de utána erősen fékezett, akkor mentem belé hátulról. Kiszállt az autójából, de nem volt köztünk párbeszéd. Azt elismerem, hogy az esetért én kértem tőle elnézést, majd elhajtott” – így Benkó, aki szerencsére jól van, a hétvégén már versenyt is nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik