Sport

Chernomaz: Megerősítettük a hitünket

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott)
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott)

A jégkorong-válogatott kapitánya és a játékosok értékeltek az olaszok elleni győzelmet követően.

“Jól kezdtünk, sok energiával, elszántan. Remek volt a védekezés, csapatmunka dicséretes. Így volt esélyünk gólszerzésre, és éltünk is a lehetőségekkel. A diktált iramot nem bírtuk végig, de így sem volt vész, megőriztük a nyugalmunkat. A meccs abból a szempontból is fontos volt, hogy megerősítettük a hitünket a hátralévő két meccsre” – értékelt a találkozót követően Rich Chernomaz.

Stefan Mair, az olaszok szövetségi kapitánya szerint az első harmadban veszítették az el összecsapást, amelyen nem tudtak mit kezdeni a magyarok letámadásával.

 Fotó: MTI

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Rajna Miklós a csapategységet emelte ki: “Nagyon egységes volt a csapat, remekül védekeztünk, nem volt sok helyzetük az olaszoknak. Örülök, hogy a védéseim jó időben jöttek, és ezzel tudtam segíteni a többieknek. Amikor ketten vezették rám a korongot, csak bíztam benne, hogy lesz szerencsém, és talán a kipattanóra visszaér valaki a védők közül. Végül egyedül sikerült megoldanom ezt a fontos szituációt.”

Az eltiltás után visszatérő Sofron István nagyon várta már, hogy jégre lépjen: “A védelem és a kapusunk sok erőt adott, hogy támadni is tudjunk, és szerencsére lőttünk annyi gólt, hogy nyerjünk. Az külön boldogság, hogy góllal segítettem a csapatot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik