Sport

37 éves átkot törne meg a hokiválogatott

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

Világbajnokságon 1978 óta nem győztük le az olaszokat.

Két mérkőzésen van túl a magyar jégkorong-válogatott a krakkói divízió I/A-s világbajnokságon: kezdés gyanánt 4-2-re vertük Japánt, majd hétfőn 5-0-ra kikaptunk az A csoportból tavaly kiesett Kazahsztán ellen. A keddi pihenőnap után szerdán újabb komoly mérkőzés vár Rich Chernomaz fiaira, Olaszország következik ugyanis a sorban.

A másik tavalyi kieső, az olasz válogatott a magyar csapat igazi “mumusa”, sorozatban ötször nyertek az egymás elleni párharcban, ebből háromszor tétmeccsen, kétszer pedig Budapesten, feljutásról döntő meccsen. Vb-n utoljára 1978-ban tudott nyerni az olaszok ellen a magyar együttes.


Fotó: MTI

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) honlapja szerint Chernomaz pár apró módosítással készül az itáliai brigád ellen: Sofron István letöltötte az eltiltását, a kapitány pedig az első sorban szavaz neki bizalmat, ő lesz Kóger Dániel és Andrew Sarauer sortársa. Ennek következtében Frank Banham a harmadik támadóegységbe megy (Kovács Csaba és Vas János mellé), a 13. csatárunk így Vincze Péter lesz. A védelemben a csapatkapitány Vas Márton párja Gőz Balázs és Kiss Dániel lesz váltásban, Orbán Attila pedig Pozsgai Tamással kerül össze. A kapuban ismét Rajna Miklós fog kezdeni – a kazahok ellen Bálizs Bence őrizte a magyar ketrecet.

A szerdai összecsapás 16 óra 30 perckor kezdődik, a Sport24 élő, szöveges tudósításban követi majd a meccset.

A tervezett összeállítás

Csatárok:
Kóger, Sarauer, Sofron
Sebők, Hári J., Erdély
Kovács Cs., Vas J., Banham
Benk, Nagy K., Magosi B.
Vincze

Védők:
Gőz/Kiss D., Vas M.
Metcalfe, Szirányi B.
Orbán, Pozsgai

Kapus:
Rajna (Bálizs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik