Sport

Nagy László: Szeretnénk revánsot venni

nagy lászló (nagy lászló)
nagy lászló (nagy lászló)

Visszavághat a Szegedet búcsúztató THW Kiel csapatának az MKB-MVM Veszprém a BL kölni négyes döntőjében.

A MOL Pick Szeged kézilabdázóit a múlt hétvégén kiverő német THW Kiel csapatával, a tavalyi ezüstérmessel kell először megküzdenie a magyar színeket képviselő MKB MVM Veszprémnek a május 30-31-i BL négyes döntőben – ezt a párosítást alakította ki a kedden délben, Kölnben megtartott sorsolás.

Nagy László, a már SEHA Liga győztes együttes csapatkapitánya ugyan jobban szerette volna, ha a lengyel KS Vive Tauron Kielce gárdájával, Talant Dujsebajev klubcsapatával kerülnek szembe az elődöntőben, de cseppet sem szomorkodott amiatt, hogy ez a kívánsága nem teljesült.

„Négy nagy tudású csapat várta izgalommal a sorsolást, annak tudatában, hogy kimondottan könnyű ellenfelet most már semmiképpen sem kaphat” – ezzel kezdte az elmúlt hétvégén, a PSG elleni negyedöntős mérkőzésen hősiesen küzdő és a csapattársait magával ragadó játékos. “Ezen a szinten már alig fedezhető fel különbség az állva maradt csapatok között, akik ráadásul igen jól ismerik egymást. A tavalyi ezüstérmes együttes jutott nekünk, akik akkor a négyes döntő első napján egy eléggé furcsa mérkőzésen legyőztek bennünket, és lám, a sporttörténelem most megismétli önmagát. Az egész csapatom nevében ígérhetem, hogy nem leszünk megilletődve az elődöntőben, úgy is fogalmazhatok, hogy a tanulópénzt tavaly már megfizettük.”

Fotó: MTI

Nagy László nem titkolta: a Veszprém számára extra motivációt jelent az, hogy a Kiel éppen a Szeged kiverésével jutott be ismét Európa legjobb négy csapata közé.

„Valójában még ennél is többet. Szeretnénk revánsot venni a Kiel csapatán, ami az egész magyar kézilabdázás dicsőségére válhat. A most következő közel negyven nap alatt – ha éppen nem játszunk a magyar bajnokságban vagy a kupában – alaposan fel fogunk készülni a német csapatból. Azt már tudjuk, hogy nem sebezhetetlenek, hiszen Zágrábból és Szegedről is vesztesként távoztak. Vannak rossz és jó emlékeink is velük kapcsolatban, de mi most nem a múlttal, hanem a jövővel, a legszebb álmunk megvalósulásához vezető úttal fogunk foglalkozni.!” – jelentette ki Nagy László.

A Final Four másik elődöntőjében az FC Barcelona és a Kielce csap össze. A két pár győztese mérkőzhet meg az első helyért, az első napi vesztesek a harmadik helyet vehetik célba. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik