Sport

Csúnyán megszívatták a magyar bunyóst

Bedák Zsolt (bedák zsolt, )
Bedák Zsolt (bedák zsolt, )

Mégsem bokszolhat Bedák Zsolt álmai rendezvényén, a Las Vegas-i MGM Grandben, az év meccse, a Floyd Mayweather Jr.–Manny Pacquiao találkozó előtt.

Nemrég örömmel számoltunk be arról, hogy Bedák Zsolt hatalmas lehetőség előtt ál. A tervek szerint hasonló módon, mint Stallone legendás Rocky filmjeinek főszereplője, beugróként bunyózhatott volna a WBC veretlen világbajnoka, a mexikói Leo Santa Cruz ellen. 

 Bedák Zsolt hoppon maradt
Fotó: MTI 

A bowrec.com adatlapján az szerepelt, hogy a világbajnok legközelebbi mérkőzése 10 menetes, ergo nem címmeccs lesz Bedák ellen, de akkor is szép lett volna. Azért a feltételes mód, mert úgy néz ki, hoppon maradt, eddig ábrándozhatott a magyar bunyós. A szakportálon ugyanis immár a francia AnthonySettoul neve szerepel WBC kispehelysúlyú világbajnoka ellenfeleként a Las Vegasi MGM Grandban lebonyolításra kerülő gálán.

Úgy látszik Bedák, a WBO kispehelysúlyú Európa-bajnoka, a szervezet világranglistának 4. helyezettje túl erős ellenfélnek ítéltetett, túl nagy kockázatot tartogatott Cruz számára. Ezt megerősíteni látszik, hogy a francia az összesített világranglistán 109., hazájában ketten is előkelőbb helyen rangsorolódnak, míg Bedák 42..

A hírt a Sport24 kérdésére megerősítette Bedák menedzsere, Rácz Félix is. Elmondása szerint, mivel szerződésük volt a mérkőzésre, két út lehetséges. Vagy kártérítést fizet Santa Cruz menedzsmentje, vagy 100 napont belül kötelező egy, a mexikóinál nem erősebb, de vele hasonló tudású ellenfelet biztosítaniuk. Ennek megtárgyalására azonban csak május 2-a után kerülhet sor, lévén akkor realizálódhat a szerződésszegés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik