Sport

Jégkorong: Nem volt sok hiba, de…

Gőz Balázs (gőz balázs, )
Gőz Balázs (gőz balázs, )

Rich Chernomaz szerint a válogatottnak gyorsabban kell játszania a divízió I/A-s világbajnokság további mérkőzésein.

Ahogyan arról beszámoltunk, a krakkói vb nyitómeccsén a mieink kétszer is egyenlítettek Japán ellen, majd az utolsó szűk négy percben két gólt ütve nyerték meg a találkozót 4-2-re, nagyon fontos három pontot szerezve ezzel.

„Lassan kezdtünk, és még szerencsétlen gólt is kaptunk az elején – mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy az első harmadban még keresték magukat, nem „pörögtek”. – Jobban meg kell becsülnünk a korongot, mert sok energiát vett el, hogy visszaszerezzük. Az ütközéseket is jobban fel kell vállalnunk. Nem volt sok hiba, de gyorsabban kell játszanunk a folytatásban. Most megvan a fontos három pont, és nyugodtabbak lehetünk.”


Fotó: MTI/PAP

„Fontos volt, hogy a hajrában megfelelően összpontosítsunk – nyilatkozott Frank Banham, a győztes gól szerzője. – Felgyorsultunk, emberelőnyt kaptunk lerántás miatt. Sikerült közel jutnom a kapuhoz, és csak jól kellett céloznom. Örülök, hogy az első magyar világbajnoki mérkőzésemen gólt és gólpasszt értem el.”

„Jól egyben van a csapat, csak éppen a nyitómeccsen nagyon nehéz játszani a japánok ellen. A folytatásban azért ennél jobb lesz a játékunk” – értékelt Rajna Miklós, aki 91,3 százalékkal védett.

„A sorunk jól ment, sok helyzetünk volt, de jobb lett volna ezekből többet kihasználni, mert így a végén izgulni kellett” – mondta Kóger Dániel, az első magyar gól szerzője.

Hétfőn 13 órától Kazahsztán ellen folytatjuk.

Videó – A Japán elleni győzelem összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik