Sport

Nem tudott csodát tenni Kielben a Szeged

dean bombac (dean bombac)
dean bombac (dean bombac)

Nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Szeged, mivel a Kiel elleni negyeddöntős párharcának visszavágóján kilenc góllal kikapott.

Az már a sorsoláskor egyértelmű volt, hogy a Tisza-partiak az egyik legerősebb ellenfelet kapták, miután az előző körben búcsúztatták a Bundesliga másik élcsapatát, a Rhein-Neckar Löwent.

Ezúttal a német élvonal éllovasa, a háromszoros (2007, 2010, 2012) BL-győztes Kiel került az útjukba, amelyet a múlt héten nagyszerű játékkal 31-29-re legyőztek.

Kielben viszont gyorsan kiderült, hogy ezúttal egészen más mérkőzést játszik a két csapat. A hazaiak az 5. percre ledolgozták hátrányukat (3-1), majd sorozatban érték el góljaikat, miközben a szegedieknek alig jött be valami.

 Fotó: MTI

A német együttes nagyon masszívan védekezett, a magyarok szinte nem is tudtak tiszta lövőhelyzetekig jutni, a Kiel pedig gyors támadásokkal egyre tetemesebb előnyre tett szert. A 11. percben már 7-2 volt az állás, majd a 18.-ra nyolcgólosra nőtt a különbség (12-4). Ettől kezdve nagyjából felváltva estek a találatok, s bár egy perccel a félidő vége előtt már kilenccel vezettek a hazaiak (18-9), a szünetre nyolccal vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején felcsillant a remény a felzárkózásra, de 20-13-as állásnál Zubai ziccert, Balogh pedig hétméterest hibázott, majd megint nőtt a különbség (22-13). Érdemi változás nem állt be a játékban, legalábbis a Szegedben nem volt annyi, hogy közelebb férkőzzön a remek napot kifogó ellenfeléhez.

Ugyanakkor küzdött, hajtott, ennek eredményeként pedig döntetlenre hozta a második félidőt, s bár lemaradt a Final Fourról, már a negyeddöntős szerepléssel, illetve a Kiel otthoni legyőzésével sikert ért el.     

Eredmény – Férfi kézilabda BL, negyeddöntő, visszavágó:

THW Kiel (német) – MOL-Pick Szeged 32-23 (18-10)
gólszerzők: Jicha 8, Vujin 7, Wiencek 4, Toft Hansen 3, Pálmarsson 2, Lundström 2, Duvnjak 2, Sprenger 1, Weinhold 1, Canellas 1, illetve Källman 5, Balogh 3, Vranjes 3, Zubai 3, Ancsin 2, Bombac 2, Parrondo 2, Robledo 1, Ilyés 1, Hegedüs 1
Továbbjutott: a Kiel, 61-54-es összesítéssel 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik