Sport

Kecsegtető helyről rajtolhat Michelisz Norbert

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

A Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert a hatodik lett a túraautó-világbajnokság marokkói időmérőjén, de a büntetések miatt a negyedik helyről rajtolhat vasárnap az első futamon.

A több mint egy hónapos kihagyás után a pénteken a teszttel folytatódott a WTCC 2015-ös versenyszezonja, szombaton a szokásos két szabadedzés előzte meg az időmérőt. A MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport versenyzőjére ezen a hétvégén dupla teher hárul, hiszen a lehető legtöbb pont megszerzése mellett a lehető legkevesebb kockázatot kell vállalnia két héttel a magyar futam előtt.

A szabadedzések nem teltek el izgalmak nélkül, többek között a másodikat idő előtt megállították, mivel az angol Rob Huff Ladájának a motorháztetője felcsapódott és le is szakadt.

A Q1-ben sokáig új tűnt, hogy Michelisz Norbi nem tud tovább menni a Q2-be, de aztán az új szett gumi és Norbi profi vezetése a nyolcadik helyre volt elegendő. A második szakaszban a leintés pillanatáig úgy tűnt, hogy Michelisz az ötödik idővel bejut a Q3-ba, de a tízedik helyre pályázó Tom Chilton kiszorította.

Michelisz végül a hatodik leggyorsabb volt, de a büntetések miatt a negyedik pozícióból várja az első futam rajtját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik