Sport

Oltári nagy sportbuli készül a Dunán

Dunai Regatta (dunai regatta)
Dunai Regatta (dunai regatta)

A Harvard és a Princeton profi evezősei is indulnak a hazai felsőoktatási intézmények csapatai mellett az április 25-i Dunai Regattán.

Az Antall József Tudásközpont harmadszorra rendezi meg Dunai Regattát. Ha az esemény még nem is mérhető össze a 186 éves múltra visszatekintő Oxford University Boat Club és a Cambridge University Boat Club, közötti evezősversenyhez (1829. június 10-én volt az első, a táv hagyományosan 4.2 mérföld , azaz 6.8 km), de minden esetre szépen halad azon az úton, hogy ebből is hagyomány és az év egyik legnagyobb dunai rendezvénye legyen.

 Hat magyar és két amerikai egyetem méri össze tudását az evezősöknél
Fotó: facebook.com/dunairegatta 

Ráadásul idén április 25-én, a hazai felsőoktatási intézmények csapatai mellett két amerikai top egyetem, a Harvard és a Princeton profi evezősnyolcasai is nekifeszülnek a fővárost átszelő folyó leglátványosabb szakaszán.

A hat magyar és két amerikai egyetem először két elődöntőn, a továbbjutók pedig egy négyes döntőn mérkőznek meg egymással a Vigadó elől indulva, kétezer méteres távon. Sárkányhajó-verseny is lesz, idén első ízben 12 csapat, több mint 200 résztvevője, 3200 méteres távot lapátol majd le a Dunán.

 A sárkányhajósok idén még többen lesznek
Forrás: facebook.com/dunairegatta 

„A Regatta idén már egy komplex sport- és kulturális fesztivállá nőtte ki magát, hiszen a versenyek mellett különböző extrémsport bemutatókkal és egyetemi zenei tehetségkutatóval is készülünk. Így válik a rendezvény egy egész várost megmozgató eseménnyé”– mondta Ricsovics Ágnes, projektvezető az esemény sajtótájékoztatóján. Idén első ízben egyszerre 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik