Sport

A kivétel, aki erősíti a szabályt

Matúz Krisztián (matúz krisztián, )
Matúz Krisztián (matúz krisztián, )

Matuz Krisztián egyike azon sportriportereknek, aki még nem vált el, sőt, boldog házasságban élő szakmabeli feleségével.

A statisztika azt mutatja, valamiért nem sok sportriporter él boldog, hosszú házasságban. Az egyik kivétel Matuz Krisztián, a Sportpálya jubileumi, 50. vendége, akinek a felesége hiradózik a Fix tévében, így talán megértőbb férje olykor kezelhetetlen időbeosztása tekintetében.

Matuz 1997-ben végzett a Komlósi Oktatási Stúdióban. Egy évvel később már a Magyar Televíziónál dolgozott. Először egy gyorsasági motoros Európa-bajnokságáról közvetített élőben, Knézy Jenő tanácsára foglalkozott a technikai sportokkal. 2000-ben nem került be az olimpiai utazó csapatba, így „csak” az NBI maradt neki.

2002-ben világbajnokságról, 2004-ben EB-ről közvetített, ekkor vált egyértelművé, hogy a labdarúgás lesz a fő sportága. Később a Népszava majd a Sport Tv munkatársa lett.  A Sport Tv kommentátoraként a kézilabda is felkerült a palettára, több nagy tornán dolgozhatott. 

Manapság újra a foci élvezi az elsőbbséget, az NBI, a spanyol bajnokság és Bajnokok Ligája mérkőzéseit is sokszor hallhatjuk az ő közvetítésében. Műsorvezetőként a Zuhanyhíradó házigazdája. 

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n

FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik