Sport

Döntetlent harcolt ki Párizsban a Veszprém

gasper marguc (gasper marguc)
gasper marguc (gasper marguc)

Ikszelt a Veszprém a PSG-vel a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a párharc vasárnapi első mérkőzésén.

A két csapat tavaly is a negyeddöntőben találkozott egymással, akkor a Veszprém kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe. Ezúttal is jórészt irányította a mérkőzést, de a végére kissé elbizonytalanodott, a franciák pedig némi szerencsével a végső dudaszó pillanatában egyenlítettek.

A magyar együttes az első félidőben gyakorlatilag végig vezetett, jól vészelte át az emberhátrányos helyzeteket, és nem jött zavarba a rohanósabb időszakokban sem. Húsz percig sajátos forgatókönyv szerint zajlott a játék, ötpercenként két gól volt a veszprémiek előnye: előbb 1-3-ra, majd 2-5-re, 4-6-ra és 7-9-re alakult az állás.

Az utolsó tíz percben változott a helyzet, többször háromgólos különbség is kialakult, sőt 9-12-nél a négyért is támadhatott a magyar csapat, de Ugalde nagy helyzetben hibázott, a szünetig pedig eggyel közelebb zárkózott a PSG. A francia csapatból ebben a játékrészben csak az öt gólig jutó dán Mikkel Hansen tudott némi zavart okozni a veszprémi védelemben, illetve Abalo labdaszerzéseire kellett odafigyelni.

 Fotó: MTI

A kapuban Mikler jobb teljesítményt nyújtott, mint a túloldalon az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Omeyer, míg a mezőnyben nagyon hasznosan játszott Nagy László, aki kézsérülése ellenére vállalta a játékot. 

Pihenő után hasonlóan folytatódott a játék, majd a párizsiak 16-17-nél egy gólra zárkóztak fel. Öt perccel később viszont már öt találatnyi volt a Veszprém előnye, köszönhetően a nagyon hatékony védekezésnek és a leindításokból szerzett gyors góloknak. Ezután a hazaiak percei következtek, sorozatban három gólt lőttek, de 19-21-nél Ilic is betalált, akárcsak 21-22-nél.

A két gól nagyon fontos volt az ekkorra támadásban elbizonytalanodó veszprémieknek, akik ezután leindításból is betaláltak. 21-24 után nem sokkal viszont megint csak egy gólra csökkent az előny. Az utolsó fél perc magyar támadással kezdődött, passzívnál lőni kellett, de Nagy inkább passzolt, a franciák pedig megszerezték a labdát, s az utolsó másodpercben Abalo egyenlített. 

A visszavágó jövő vasárnap lesz Veszprémben.

Eredmény – Férfi kézilabda BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

PSG (francia) – MKB-MVM Veszprém 24-24 (10-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik