Sport

Csodás történet hitről, kitartásról, akaraterőről

Janko Tipsarevic (Janko Tipsarevic, )
Janko Tipsarevic (Janko Tipsarevic, )

Janko Tipsarevic története megmutatja, a sport mi mindenre tanítja meg, miben segíti az embert.

A hír röviden: több mint 500 napos kényszerpihenőt követően, a brazil Guilherme Clezar ellen két meccslabdát hárítva győzelemmel tért vissza a szerb Janko Tipsarevic a profi tenisz világába.

 Janko Tipsarevic elképesztő akaraterővel rendelkezik
Fotó: europress 

Hosszabban: a világranglistán korábban 8. Tipsarevic bal lába 2013 elején elkezdett fájni. A januári Australian Openen még rajthoz állt, de a negyedik körben feladta a küzdelmet. Vizsgálatok sora következett, mellette gyötrelmes próbálkozás a játékkal fájdalomcsillapítók, injekciók segítségével, mígnem bő egy évre az első jelek után 2014 tavaszán kiderült, egy jóindulatú daganatot van a lábában.

Fekvés, mankó és két műtét – a talpának nyolcvan százalékát eltávolították -, majd újra mankó, depresszió és szorongás következett. “Nem voltam önmagam. Boldogtalan voltam, noha minden más remekül ment az életemben. Mindenki egészséges volt, szép lányunk született. Addig nem sejtettem, mennyit jelent nekem a tenisz, amíg játékképtelen lettem” – olvasható az atpworldtour.com oldalon készült interjúban.

De a család és a sport segített. A rehabilitációs időszak alatt, egy német klinikán, távol hazájától és mindenkitől, akit igazán szeretett egy tolószékből is órákon át ütötte a labdát. Most újra egyest játszott azzal a tudattal, hogy ha harmadszor is előjön a daganat, végleg abba kell hagynia a teniszt.

Houstoni tenisztorna, 494 ezer euró, első forduló, eredmények:

Giraldo (kolumbiai, 5.)-Dutra Silva (brazil) 6:2, 6:2
Verdasco (spanyol, 6.)-Lorenzi (olasz) 6:3, 4:3-nál Lorenzi feladta
Chardy (francia, 7.)-Lajovic (szerb) 6:4, 6:4
Csung (dél-koreai)-Argüello (argentin) 6:3, 7:5
Tipsarevic (szerb)-Clezar (brazil) 6:4, 3:6, 7:6 (9-7)
Gabasvili (orosz)-Smyczek (amerikai) 6:3, 6:3
Johnson (amerikai)-Young (amerikai) 7:5, 6:4
Sock (amerikai)-Souza (brazil) 5:7, 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik