Sport

Bevette Bécset a hokiválogatott

Hári János (hári jános, )
Hári János (hári jános, )

Rich Chernomaz együttese kétgólos hátrányból fordítva nyert 4-2-re. Több mint 37 év után győztük le az A-csoportos vb-re készülő Ausztriát.

Szerdán Bécsben játszott felkészülési mérkőzést a házigazdával a divízió I/A-s világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott, Andrew Sarauer és Frank Banham az első sorban kaptak helyet, a kapuban pedig Rajna Miklós kezdett. Finoman szólva sem indult jól a meccs a mieink számára, két védelmi hibát is kihasználtak az osztrákok, így egy harmad után 2-0 volt az állás oda.

A második húsz percben sikerült szépítenie Rich Chernomaz együttesének, Kóger Dániel volt jókor jó helyen.


Hári János a védekezésből is kivette a részét
Fotó: MTI/EPA 

A harmadik harmadnak már lement a fele, amikor Tyler Metcalfe beütötte az egyenlítő gólunkat, majd 19 másodperccel (!) később Hári János is villant, így már mi vezettünk. Hét másodperc volt vissza a mérkőzésből, amikor Benk András vette be az akkor már üres kaput, a mieink így 4-2-es győzelemmel hangoltak a hétvégi hokitornára, melyen pénteken Ausztria, vasárnap pedig Szlovénia lesz az ellenfél.

A magyarok több mint 37 év (1977. december 29.), illetve 14 vereség után először nyertek az osztrákok ellen, akkor Budapesten diadalmaskodtak.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Ausztria – Magyarország 2-4 (2-0, 0-1, 0-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik