Sport

Előrelépett a magyar úszósport

gyurta-gergely(960x640)(1).jpg (gyurta gergely, )
gyurta-gergely(960x640)(1).jpg (gyurta gergely, )

A riói nyári olimpián való induláshoz szükséges A-szintet senki nem úszta meg az úszók Budapest-bajnokságának szombati zárónapján, bár az ötkarikás részvételt bizonyos feltételekkel megengedő B szintet többen is teljesítették a Komjádi Uszodában.

A négynapos viadal végén a pontversenyben első helyen végzettek külön kupát kaptak: a nőknél Risztov Éva, a férfiaknál Gyurta Gergely bizonyult a legeredményesebbnek.
   
Kiss László szövetségi kapitány értékelése szerint a háromlépcsős felkészülés második fokán úgy vannak túl, hogy a tavalyi hasonló időszak eredményeivel vetve össze az ideieket, összességében előre lépett a magyar úszósport.


  Fotó: MTI

“A tavaszi zárást tizenkét olimpiai A-szinttel értük el, mivel a Budapest-bajnoksággal egy időben az eindhoveni holland nyílt bajnokságon és limoges-i francia nemzetközi viadalon is indultak versenyzőink, akik számlálatlanul produkáltak ötkarikás B-szintet is” – mondta a szakvezető az MTI-nek. “Nagy kár, hogy a 200 méter mell olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel betegsége miatt nem tudta tetézni a szép eredménysort.”
    
Eindhovenben Kapás Boglárka 400 méter gyorson, Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón, Cseh László pedig 100 méter pillangón győzött, míg Franciaországban Verrasztó Evelyn 200 méter háton bizonyult a legjobbnak. 
    
Kiss László hozzáfűzte, hogy a megméretés nem csak a két külföldi színhelyen és a fővárosban, hanem Dunaújvárosban is zajlott, utóbbiban rendezték meg a hazai utánpótlás egyik legnagyobb versenyét, az Arany Üstöt, amelyen 500 versenyző indult.
    
“Összességében a lányoknál Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Risztov Éva, Sebestyén Dalma és György Réka, a fiúknál a sokadik virágzását élő Cseh László, továbbá Bernek Péter, Gyurta Gergely, Verrasztó Dávid és Biczó Bence tetszett. A fiatalok közül pedig elsősorban Horváth Dávidot, a korosztályos csúcsokat úszó Gyurinovics Fannit és Késely Ajnát emelném ki” – tette hozzá a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik