Sport

Schmitt Pál: Pénzügyileg sikeres lehet a budapesti olimpia

schmitt pál (scmitt pál)
schmitt pál (scmitt pál)

Magyarország méltó házigazdája lenne az ötkarikás játékoknak.

A Német Gazdasági Klub rendezvényén felszólalt Schmitt Pál is, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke – írja az mno.hu. A sportdiplomata abbéli örömét fejezte ki, hogy a magyar emberek döntő többsége pozitívan áll egy budapesti központú olimpiai megrendezéséhez, melynek szerinte méltó házigazdája lenne Magyarország 2024-ben.

Schmitt Pál elmondta, hogy számos területen számos fejlesztést végre kellene hajtani a rendezéshez, ugyanakkor ezekből a befektetésekből hosszú távon profitálhatna az ország. Sőt, szerinte a NOB újításainak köszönhetően még pénzügyileg is sikeres lehetne az ötkarikás játékok megrendezése, de a részletes elemzéssel úgy véli érdemes megvárni a megvalósíthatósági tanulmányt.

Elmondta, az Agenda 2020 révén bővült a mozgásterünk is, mivel így vidéki városok is bekapcsolódhatnának a rendezésbe. Újságírói felvetésre elmondta, elképzelhetőenk tartja, hogy egyes versenyszámok szomszédos országokban legyenek, például a vadvízi számok Szlovákiában, a vitorlázás pedig az Adrián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik