Sport

Djokovic történelmi tettre hajt

Novak Djokovic (novak djokovic, )
Novak Djokovic (novak djokovic, )

A szerb teniszező bejutott a Miamiban zajló 5,381 millió dollár (1,51 milliárd forint) összdíjazású keménypályás torna elődöntőjébe, miután két szettben legyőzte David Ferrert.

A világelső Novak Djokovic igen kellemetlen helyzetbe került magyar idő szerint pénteken hajnalban, ugyanis hamar 3-0-s hátrányba került az első szettben. Innen tudta visszaküzdeni magát a játszmába, majd 5-5-ös állásnál elvette ellenfele adogatójátékát, hogy aztán a saját szerváját hozva lépéselőnybe kerüljön.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második szett elején ő brékelte David Ferrert, az épp a 33. születésnapját ünneplő spanyol azonban nem adta fel és 5-5-nél befogta riválisát. Egy újabb Djokovic-brék következett ekkor, így a szerb a meccs megnyeréséért adogathatott és ugyan Ferrer hárította az első meccslabdát, végül két szettben harcolta ki a továbbjutást a világelső. Djokovicra az elődöntőben a hórihorgas amerikai, John Isner vár.

Djokovic egyébként egy egyedi rekordra hajt: ő lehet az első teniszező, aki három évben tud nyerni Indian Wellsben és Miamiban egyaránt. 2011-ben és 2014-ben jött eddig össze neki a dupla.

A 12. helyen kiemelt spanyol Carla Suarez Navarro két játszmában legyőzte a kilencedikként rangsorolt német Andrea Petkovicot és bejutott a fináléba. A szombati döntőben a címvédő amerikai Serena Williams lesz az ellenfele.

Eredmények – Miami tenisztorna

férfiak, negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 1.) – Ferrer (spanyol, 6.) 7:5, 7:5
Isner (amerikai, 22.) – Nisikori (japán, 4.) 6:4, 6:3

nők, elődöntő:
Williams (amerikai, 1.) – Halep (román, 3.) 6:2, 4:6, 7:5
Suarez Navarro (spanyol, 12.)-Petkovic (német, 9.) 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik