Sport

Magyar bunyóst fojtogatott az amerikai botrányhős

Shannon-Briggs-es-Petranyi-Zoltan(960x640).jpg (shannon briggs, petrányi zoltán,)
Shannon-Briggs-es-Petranyi-Zoltan(960x640).jpg (shannon briggs, petrányi zoltán,)

Szombat hajnalban bunyózik egymással Shannon Briggs és Petrányi Zoltán. A magyar öklözőnek nem adnak sok esélyt a panamai találkozón, ami nem is nagy csoda. Az amerikai sportoló már a mérlegelésen megpróbálta betörni honfitársunkat.

Szombat hajnalban mérkőzik meg egymással Shannon Briggs és Petrányi Zoltán. A magyar bunyós csupán beugróként lép majd a kötelek közé, ugyanakkor ellenfele már a mérlegelésnél nekiment.

Petrányit márciusban keresték meg, hogy részt venne-e egy panamai bokszgálán. A magyar sportoló szívesen tett eleget a kérésnek, ellenfelének pedig saját maga választotta az amerikai óriást.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Éppen Tallinba mentem a bokszolóimmal, amikor megkerestek, hogy a panamai gálára állítják össze a párokat. Találtam egy lyukat, nem kiválasztottak Briggs ellen, hanem én nyomtam be azonnal magamat ellene. Mondtam, miért ne próbálnám meg” – idézi Petrányit a Sportgéza.

A magyar ökölvívó nem igazán tudott készülni a mérkőzésre, hiszen december óta csupán “edzegetett”. Ettől függetlenül nem érdeklik a különböző számok, adatok és esélyek, csak a pozitív gondolatoknak ad teret magában.

Az kétségtelen, hogy nem a legjobb szituációban érkeztem, a feleségem először el sem akart engedni. Egy a háromszázhatvanöthöz adják most a győzelmemet, de hát annak, hogy összejöjjön ez a meccs, még ennyi esélye sem volt. Mondhatom, a nehezén már túl is vagyok. Annyira pozitív minden gondolatom, hogy most nem számít, mi lesz. Ketten megyünk be a ringbe, és nem tudjuk, mi fog történni bent. A pofontól nem félek.

Az amerikai bunyósról tudni kell, hogy Vitalij Klicskóval is bokszolt, ráadásul a világbajnoki címért. Az ukrán klasszis végül kis túlzással agyonverte ellenfelét, igaz Briggs kihúzta mind a 12 menetet. Az más kérdés, hogy utána napokig kórházban ápolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik