Sport

Újra ringben az amputált lábú magyar bunyós

Asztalos János (asztalos jános,)
Asztalos János (asztalos jános,)

A május 20. és 24. között megrendezésre kerülő szigetszentmiklósi amatőr Világkupán ismét ringbe lép Asztalos János, akinek három éve amputálni kellett a bal lábát. A sportoló egy vonaton aludt el, majd leállt lábában a vérkeringés, így elkerülhetetlen volt a műtét.

Asztalos János nem adta fel álmait és amputációja ellenére visszatér a thai-bokszhoz. A magyar versenyző a szigetszentmiklósi gálán nem is akármilyen ellenféllel mérkőzik majd meg.

 Asztalos (jobbra) még 2009-ben
Fotó: MTI

A 32 éves Szigetváron élő férfi az amerikai Ron Mann-nel mérkőzik majd meg, aki szintén parasportoló és néhány napja világbajnoki címet szerzett MMA-ban.

Bár tudom, Mann pár napja világbajnok lett MMA-ban, a kéztechnikámmal meg fogom törni az ellenállását” – idézi a Bors a magyar sportoló szavait.

Asztalos János három éve egy vonaton aludt el, majd lábában leállt a vérkeringés. Lába olyan visszafordíthatatlan károsodást szenvedett, hogy amputálni kellett. Azóta már három mérkőzésen túl van a sportoló, melyekből kettő végződött döntetlennel, egyet pedig megnyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik