Sport

2, 8 millió forint egy meccsjegyért normális?

Floyd Mayweather (Floyd Mayweather, Leonard Ellerbe, Manny Pacquiao)
Floyd Mayweather (Floyd Mayweather, Leonard Ellerbe, Manny Pacquiao)

Minden idők legnagyobb bokszmeccsére készülnek a felek, ennek megfelelően az érdeklődés is az eget veri. Nem lesz üres szék. Ez Amerika.

A váltósúlyú amerikai Floyd Mayweather Jr. és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao május 2-án, Las Vegasban, az MGM Grand Hotelben feszül egymásnak, de az érdeklődés már az eget veri. Az állítja Bob Arum, Pacquiao menedzsere, hogy a 15 ezer belépő értékesítéséből összesen 74 millió dollár folyik majd be, ami azt jelenti, hogy a nézőknek 1500 dollártól (428 ezer forint) 10 ezer dollárig (2,8 millió forint) kell leperkálniuk, feltéve, ha a helyszínen szeretnék megnézni a showt.

A tévé előtt sem lesz olcsó mulatság, ott 90-100 dollárt kell kifizetni a látványért. Ebből 300 millió dolláros bevételre számítanak a felek, így az összbevétel 400 millió dollár körül lehet.

Van hát mit szétosztani. A minden idők legjobban fizető bokszmeccse Mayweathernek legalább 120, Pacquiaónak pedig minimum 80 millió dollárt garantál.

Mire megy a játék?

A váltósúlyú küzdelem tétje egyszerre három világbajnoki öv birtoklása. Ezek közül jelenleg kettő – a WBC-é (Boksz Világtanács) és a WBA-é (Boksz Világszövetség) – az amerikai, egy pedig – a WBO-é (Boksz Világszervezet) – a Fülöp-szigeteki ökölvívó birtokában van.

A 38 éves Mayweather eddigi mind a 47 profi meccsét megnyerte, míg a 36 esztendős Pacquiao mérlege 57 győzelem, öt vereség és két döntetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik