Sport

Le a kalappal: BL-negyeddöntős a Szeged!

balogh zsolt (balogh zsolt)
balogh zsolt (balogh zsolt)

Kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a MOL Pick-Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a nyolcaddöntő vasárnapi visszavágóján 31-29-re nyert hazai pályán a német Rhein-Neckar Löwen ellen.

A mannheimi összecsapáson szinte végig remekelt a Tisza-parti együttest, és 34-30-ra nyert.

A szegedi visszavágón a vendégek megpróbálták gyorsítani a játékot, ráadásul rendkívül agresszívan védekeztek, így a 10. percben már 7-4-re vezettek.

Balogh és Källman találataival előbb egyenlített, majd emberelőnyben a vezetést is átvette a Szeged. Csakhogy a házigazda is megfogyatkozott, ekkor a Rhein-Neckar fordított. Vranjes – aki az első felvonáson eltiltása miatt hiányzott – góllal mutatkozott be, erre időt kértek a mannheimiek. A Szeged azonban lendületben maradt, főleg Balogh volt elemében, és a szünetre – mivel a Löwen hét percig nem talált be – tovább nőtt az előny.

 Fotó: MTI

A második játékrész elején Parrondo – az első meccs egyik hőse – büntetőt rontott, az őrült rohanásban lévő vendégek pedig a 37. percben megint utolérték (18-18), majd “le is hagyták” riválisukat (18-19). Időt kért a Tisza-parti alakulat, amelyet spanyol kapusa, Sierra lendített át a holtponton nagyszerű védéseivel. Ezt követően sorozatban négyszer talált be a Szeged, és kétgólos előnyre (23-21) tett szert.

A folytatásban felváltva potyogtak a gólok, ami a hazaiaknak kedvezett. Az 54. percben, 27-25-nél, azaz összesítésben mínusz hatgólos hátrányánál még egyszer időt kért a német gárda, hátha sikerül feltámadnia, de rengeteget hibázott, így nem volt esélye.

A tavaly EHF Kupát nyert szegediek célja az volt, hogy a nyolc közé kerüljenek a BL-ben, azonban a nyolcaddöntőben mutatott játék alapján merészebb álmokat is szövögethetnek.

Ezzel az is eldőlt, hogy egyedül Magyarország ad két csapatot a negyeddöntőbe.

Eredmény – Férfi kézilabda BL, nyolcaddöntő, visszavágó:

MOL-Pick Szeged-Rhein-Neckar Löwen (német) 31-29 (16-13)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Gensheimer találatával csökken a differencia (28-26). Bombac valami elképesztőt játszik, övé a 29. szegedi gól is (29-26). Nem áll le a magyar alakulat, Vranjes is beköszönt (30-26). Itt a vége! 31-29-re nyert, így kettős győzelemmel a legjobb nyolc között a Szeged!

51-55. PERC: A Löwen gyorsan járatja és lövi el a labdát, de még mindig a Szegednél az előny (26-24). Myrrhol szórja a gólokat, de az egyenlítés nem jött még össze a németeknek (27-25). Eldőlt! Parrondo talál az ellenfél kapujába, hárommal megy a Szeged (28-25)!

46-50. PERC: Időt kért a vendég csapat, Zubai helyzetét pedig Landin rúgta kapu fölé. Szépít a Löwen, de Gensheimert kiállítják, a megítélt hetest pedig Bombac vágta be (24-22). Lassítja a játékot a Szeged, amely két percre emberhátrányba került.

41-45. PERC: Gensheimer büntetőjével újra kettőre duzzad a különbség a Löwen javára (19-21). Megrázta magát a házigazda, egyenlítenek Juan Carlos Pastor tanítványai szűk egy perc alatt (21-21). Sierra sziporkázik, a Szeged újabb két góllal elhúz ellenfelétől (23-21).

36-40. PERC: Gensheimer majd Groetzki is betalál, elolvadt a szegedi előny (18-18). Megtört kicsit a magyar csapat, már a Löwen vezet (18-19). Időt kért a Szeged, de a következő gól is a németek nevéhez fűződik (18-20). Megtört a jég, Bombac hetesből lövi a 19. magyar találatot (19-20).

31-35. PERC: Gensheimer újabb góljával vette kezdetét a második játékrész (16-14). Sierra mutatott be egy emberfeletti bravúrt, majd Garcia Parrondo pattint a kapufára a hetes vonalról. Egyre zárkózott a Löwen, majd Bombac villant (17-15). Potyognak a gólok: Myrrhol német, Ancsin magyar részről volt eredményes (18-16).

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Balogh pókhálózta ki a bal felsőt (15-12). Elcserélte magát a Löwen, emberelőnyben a Szeged. Időt kér Juan Carlos Pastor. Vranjes pofozta a hálóba a lasztit a rövid pihenő után (16-12). Bő hat perc után tudott újra betalálni a Löwen (16-13). Vége az első játékrésznek, összesítésben már hét gól a magyarok előnye!

21-25. PERC: Góleső a játéktéren, pár másodperc alatt 11-11-re módosult az állás. Garcia Robledo félelmetesen nagy bombájára azonnal jött a válasz vendég oldalról (12-12). Balogh pattintott a hosszúba, 13-12 ide! Először vezet kettővel a magyar csapat, Kallman kegyetlenül használta ki ziccerét (14-12).

16-20. PERC: Balogh szépségdíjas találatával újra a Tisza-partiaknál az előny (9-8). Emberhátrányba kerül a Szeged, Gensheimer pedig hétméteresből egyenlít (9-9).Egy gól ott, egy gól itt, 10-10 áll az eredményjelzőn. Időt kért a vendég alakulat.

11-15. PERC: Balogh kihagyta a büntetőjét, a kipattanót azonban magabiztosan bevágta (5-7). Zárkózik a Szeged, Zubai pedig egyenlíthetett is volna, de Landin nagy bravúrral védte ziccerét (6-7). Felpörögtek az események: egalizált a kék mezben kézilabdázó magyar csapat, majd Gensheimer megdobta együttese nyolcadik gólját (7-8). Groetzkit állítják ki két percre a játékvezetők. Jól kezdődik az emberelőny, Prodanovic köszönt be a szélről (8-8).

6-10. PERC: Gensheimer és Guardiola találataival meglépett a Löwen (2-4). Bombac lőtt iszonyatos erővel a kapuba, majd Gensheimer lerohanásból vette be a szegedi ketrecet (3-5). Balogh szépített, majd a német gárda kétszer is betalált, először háromgólos a különbség a felek közt (4-7).

1-5. PERC: A Szeged kezdte a meccset és máris vezet, Ilyés volt eredményes (1-0). Gyors gólváltás nyomán már 2-1-re módosul az állás. Kapkodóvá vált a játék, a németek nyugodtak meg hamarabb és Guardiola egyenlített is (2-2).

Előzetes: Az előző idényben EHF Kupa-győztes Tisza-partiak BL-történetük során német csapat ellen még nem értek el komolyabb sikert, múlt pénteken viszont teljes extázisban játszottak, és az első félidő utolsó tíz percét leszámítva valósággal hengereltek a világ legerősebb bajnokságában az aranyérmeért küzdő Löwen ellen, s 34-30-ra diadalmaskodtak.

Az MKB-MVM Veszprém szombaton kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe, miután a logronói sikerét követően a hazai visszavágón is nyert a spanyol La Rioja ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik