Sport

Kovács Katalin: Ebben a sportágban semmi sincs ingyen

Kovacs-Katalin(960x640).jpg (kovács katalin, )
Kovacs-Katalin(960x640).jpg (kovács katalin, )

A kajakkirálynő még nem látja tisztán, hogyan működhetne újra a párosa Janics Natasával.

Kilenc hónappal ezelőtt adott életet kislányának, Lucának, most pedig már Abu-Dhabiban készül a háromszoros olimpiai, 31-szeres világ- és 29-szeres Európa-bajnok kajakos, akinek a rövidtávú céljai közt a nyári világbajnokság szerepel, de már a riói olimpiára is figyel.


Fotó: MTI

„Már a szülőszoba után három nappal is azt kérdezték tőlem, hogy akkor ugye megyek majd párost Natasával. Csak azt tudom mondani, ne szaladjunk ennyire előre. Nem óvatosságból, hanem az élet rendjéből fakadóan. Ebben a sportágban semmi sem természetes, semmi sincs ingyen, nem úgy van, hogy előre leosztották a lapokat. Amikor régebben egyest mentem, minden nap harcoltam érte, nem volt az magától értetődő, hogy az enyém lesz, míg Szabó Szilvié és Bóta Kingáé a kettes. Nagyokat csatáztunk minden edzésen, hatalmas volt a konkurencia. És ez így van rendjén” – mondta az Indexnek Kovács Katalin.

A 39 esztendős sportolónő elárulta, megtisztelő, hogy sokan már úgy gondolják a Janics Natasával alkotott kettősük máris kijutott a vb-re, de mint mondta, ezért kőkeményen meg kell dolgozni, ezért is fut naponta 30 kilométert és súlyzózik rendszeresen. A Janiccsal való közös munka kapcsán megjegyezte, még nem látja tisztán, hogyan működhet a dolog, hogyan kell átalakítaniuk ehhez az életüket.

A formájáról is beszélt, elmondta, hogy napról napra nyeri vissza az erejét és csillapíthatatlan benne a versenyszellem, így alig várta már, időre menjenek Csipes Tamarával. Ezen végül nem úgy teljesített, ahogy szeretett volna ezért hozzáfűzte: „van még mit tenni”.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik