Sport

Hősiesen küzdött, mégsem örülhet a Fehérvár

Kovács Csaba (kovács csaba, )
Kovács Csaba (kovács csaba, )

A Fehérvár AV19 hosszabbításban kapott ki 2-1-re Bécsben, így elveszítette a Capitals elleni párharcot.

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata kétszer szerzett vezetést a Vienna Capitals elleni párharc során az osztrák bázisú jégkorong-bajnokság rájátszásának első körében, a bécsi együttes azonban mindkétszer egyenlíteni tudott. Sőt, rendhagyó időpontban, hétfőn az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot is bevette az osztrák csapat, egy csapnivalóan rossz harmad miatt veszélybe került a fehérváriak további szereplése.

Nem kímélték egymást a csapatok, ami azt illeti, a lövések is záporoztak a kapukra (hazai oldalon Matthew Zaba, a vendégeknél Rajna Miklós állta a sarat), emellett a kiállítások is röpködtek, az első két harmadban összesen hét-hét kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők.


Kovács Csaba gólpasszal zárt
Fotó: MTI

Egészen az 54. percig kellett várni a találkozó első góljára, Andrew Sarauer egyenlő létszámnál vette be a bécsi kaput Kovács Csaba passza után. Mégis hosszabbítás következett, a játékvezetők ugyanis némi videózás után megadták Carson gólját.

A ráadásban rögtön az első osztrák támadás után újra videózni kellett, ekkor azonban úgy ítélték meg a sporik, hogy szabálytalanság előzte meg a találatot, így folytatódott a mérkőzés. Helyzetek adódtak mind a két oldalon, végül a 79. percben Foucault használt ki egy védelmi hibát, ezzel pedig le is zárta a párharcot, 2-1-re nyert és 4-2-es összesítéssel jutott tovább a Capitals.

Eredmény – EBEL-negyeddöntő, 6. mérkőzés

Vienna Capitals (osztrák) – Fehérvár AV19 2-1 (0-0, 0-0, 1-1 1-0) – hosszabbításban
Gólszerzők:
Carson (58.), Foucault (79.), illetve Sarauer (54.)

Továbbjutott: a Vienna Capitals 4-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik