Sport

Kiütötte Romániát a pólóválogatott

Erdélyi Balázs (erdélyi balázs, )
Erdélyi Balázs (erdélyi balázs, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott 14-5-re nyert Bukarestben, a Világligában.


Fotó: MTI

A bukaresti mérkőzésen a házigazda románok szerezték az első gólt, ám ez volt az egyetlen alkalom, hogy vezettek a mérkőzésen. Az első negyed ugyan még 2-2-vel ért véget, a második nyolc percben lerázta magáról ellenfelét Benedek Tibor legénysége, 5-1-re nyertük meg ezt az etapot Vámos Márton vezérletével.

A folytatásban sem forgott veszélyben a mieink győzelme, a védekezésünk ellen nem volt ellenszere Romániának, a házigazda a teljes második félidőben mindössze két gólt dobott. A magyar válogatott végül 14-5-re nyert, Erdélyi Balázs volt legeredményesebb a maga négy találatával.

“A szlovák mérkőzés után vártam egy nagy javulást, fontos volt, hogy a védekezésben nagyot erősödtünk. Ma a szoros emberfogásunk agresszív volt, fegyelmezetten és okosan játszottunk, igaz ez a fiatalabb és idősebb játékosokra egyaránt” – értékelte Benedek Tibor a mérkőzést a szövetség hivatalos honlapjának.

Eredmény – Világliga, A csoport, 5. forduló

Románia–Magyarország 5–14 (2–2, 1–5, 1–3, 1–4)
Gólszerzők: Negrean 2, Ghiban, Radu, Gheorge, ill. Erdélyi 4, Vámos 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Német, Manhercz K., Salamon, Hosnyánszky

Ajánlott videó

Olvasói sztorik