Sport

Pars Krisztián sérülten is a legjobb volt

Pars Krisztián győzött kalapácsvetésben, Márton Anita pedig második lett súlylökésben a portugáliai téli dobó Európa Kupa első napján.

Az olimpiai bajnok Pars, aki kisebb combizom-húzódással versenyzett, bizonyította, hogy jó formában van: legnagyobb riválisát, a világbajnok Pawel Fajdeket is magabiztosan megelőzve – a viadal honlapja szerint – 79,24 méteres dobással végzett az élen. Lengyel riválisa 76,19-cel lett második. Pars 77,55-tel kezdett, majd 77,31, aztán 75,92 méterre hajította a szert, negyedik dobásával pedig megnyerte a versenyt. Az ötödik kísérlete érvénytelen volt, végül hatodikra 78,64 métert dobott.

A 19,23 méteres országos csúccsal friss fedettpályás Európa-bajnok Márton az ötödik kísérletére elért 17,59 méteres lökéssel végzett a második helyen a 18,56-tal győztes Julija Leancjuk mögött. Fehérorosz riválisa egy hete, Prágában éppen mögötte lett második a tető alatti Eb-n. Márton az első három lökésével 17,24, 17,41, illetve 17,24 méterig jutott, ezek mellett pedig volt két érvénytelen kísérlete.

Nagy, 17 fős csapat képviseli Magyarországot a kétnapos leiriai EK-n, amelyet Spiriev Attila, a hazai szövetség sportigazgatója előzőleg a felkészülés egy állomásának nevezett. A 17 magyar induló, illetve tíz további versenyző március 27-ig Portugáliában edzőtáborozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik