Sport

Itt a magyar vízilabda legújabb őstehetsége

Fekete Gergő (fekete gergő, )
Fekete Gergő (fekete gergő, )

Fekete Gergő, a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület 2000-es születésű tehetsége. Még csak általános iskolás, nyolcadikos, de már felnőtt bajnoki lőtt gólt.

Az ifjú elképesztő paraméterekkel rendelkezik, hiszen 14 éves kora ellenére már 188 centi magasra és 85 kilónyira gyarapodott – persze még növésben van. Így minden esélye meg van arra, hogy mondjuk világbajnok csapattársa, Hárai Balázs (203 centi) nyakára nőjön minden téren.

A magyar vízilabda legújabb őstehetsége a ZF Eger ellen 20-10-re elvesztett hétvégi bajnokin a felnőtt csapatban, oldalán és az ellenfél soraiban is felnőtt olimpiai és világbajnokok ellen játszot, és köztük sem vallott szégyent, meglőtte élete első OB1-es gólját. 

“Fantasztikus élmény volt ilyen klasszisokkal medencébe szállni, köszönöm a lehetőséget az edzőmnek, Varga Tamásnak, akire a mentoromként tekintek. Nagyon jólesett, ahogyan a csapattársak fogadtak, biztattak, hogy merjek játszani. Az pedig, hogy a meccs végén olimpiai bajnokok gratuláltak nekem, szinte felfoghatatlan” – olvasható Fekete Gergő boldog nyilatkozata a blikk.hu-n.

 Fekete Gergő akcióban
Forrsá: debmedia.hu 

A srác amúgy az 1998-as, 1999-es és a 2000-es válogatott keret tagja és bármilyen hihetetlen, de már tavaly februárban bemutatkozott az OB1-ben, az Ybl ellen ugorhatott medencébe. Akkor még csak 13 éves volt, de hogy Debrecenben valamit jól csinálnak azt az jelzi, hogy Dienes Imre Balázs ugyanezen a meccsen debütált 14 évesen…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik