Sport

25 legértékesebb magyar sportoló

Forbes (forbes, hosszú katinka, )
Forbes (forbes, hosszú katinka, )

Sajátos összegzés alapján listázott a Forbes magazin. Az első helyezettel nem állunk hadilábon, a többi legalábbis érdekes.

Nem tisztünk vitatkozni, mert a világon minden olyan listázás, amely nem objektíven mérhető tények mentén készül, az minimum vitaalap. Mi nem is vitatkozunk a Forbes magazin magyar kiadása által készített huszonötös listával, csak közöljük: Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Görbicz Anita a hármas befutó.

 

Amúgy a szerkesztők 60 százalékban a 2014-es sporteredmények, 40 százalékban a sportolóban rejlő üzleti lehetőségek figyelembevételével határoztak meg a sorrendet. Utóbbiba az tartozik, hogy mennyire tudatosan építik márkájukat, milyen szponzorok támogatják őket, mennyit és hol szerepelnek a médiában, hogyan kezelik a nyilvánosságot.

Kétségtelenül fontos szempont volt a sportoló üzleti szemlélete és a marketingértéke, ki hogyan jelenik meg a különböző médiafelületeken. Vizsgálták azt is, a 18 és 49 éves korosztályban mennyire ismertek a felsoroltak, továbbá üzleti szempontból tán a legfontosabbat, a sportoló mennyire van pozitív hatással egy adott termék értékesítésére. 

Hosszú Katinka, aki tavaly a világon első úszóként érte el az egy millió dolláros összdíjazást első helye valóban megkérdőjelezhetetlennek tűnik mindezek alapján. Ne felejtsük el, az ő márkaépítése minimum közös munka férjével, Shane Tusuppal. A többin tessék vitatkozni!

Forbes lista:

1. Hosszú Katinka (úszó)
2. Gyurta Dániel (úszó)
3. Görbicz Anita (kézilabdázó)
4. Berki Krisztián (tornász)
5. Kozák Danuta (kajakos)
6. Varga Dániel (vízilabdázó)
7. Cseh László (úszó)
8. Szilágyi Áron (vívó)
9. Nagy László (kézilabdázó)
10. Madaras Norbert (vízilabdázó)
11. Varga Dénes (vízilabdázó)
12. Michelisz Norbert (autóversenyző)
13. Vajda Attila (kenus)
14. Csipes Tamara (kajakos)
15. Kovacsics Anikó (kézilabdázó)
16. Szivós Márton (vízilabdázó)
17. Nagy Viktor (vízilabdázó)
18. Vad Ninetta (kajakos)
19. Babos Tímea (teniszező)
20. Ilyés Ferenc (kézilabdázó)
21. Mikler Roland (kézilabdázó)
22. Hosnyánszky Norbert (vízilabdázó)
23. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó)
24. Hanga Ádám (kosárlabdázó)
25. Verrasztó Dávid (úszó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik