Sport

Az odavágón eldöntötte a továbbjutás sorsát a Ferencváros

tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna)
tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna)

Kilencgólos előnyt szerzett az FTC-Rail Cargo Hungaria a vendég német Blomberg-Lippével szemben a női kézilabda KEK negyeddöntőjében, a párharc első mérkőzésén.

Gyakorlatilag csak 2-2-ig volt szoros az állás, utána a Ferencváros – elsősorban Tomori Zsuzsa átlövései, Szucsánszky Zita büntetői és Kovacsicz Mónika szélsőgóljai révén – fokozatosan elhúzott a többnyire rohanós játékkal próbálkozó németektől. Az első félidő második felében már állandósult a hét-nyolcgólos különbség, a szünetre 18-11-es hazai előnynél vonultak el a csapatok.

 Fotó: MTI

A második játékrészben sem tudtak sokáig közelebb zárkózni a vendégek, a 40. percben 25-17-et mutatott az eredményjelző a ferencvárosiak javára. Ezután viszont jött egy ötperces hazai gólszünet, így 25-20-ra följött a Blomberg. A Fradi azonban újabb energiákat mozgósított, és elsősorban a 11 gólig jutó Szucsánszky vezérletével elhúzott 33-22-re. A végén a gólkülönbség tíz alá csökkent, de a látottak alapján a kilenctalálatnyi előnynek is elegendőnek kell lennie a kinti összecsapáson.      

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Blombergben.

A párharc győztese a lengyel MKS Lublin és a dán Midtjylland csatájának továbbjutójával találkozik majd az elődöntőben.

Eredmény – Női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Blomberg-Lippe (német) 34-25 (18-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik