Sport

Vetési Iván leköszön, Kocsis Máté beköszön

Vetési Iván (vetési iván, )
Vetési Iván (vetési iván, )

Négy év után távozik posztjáról a kézilabdázók elnöke. Utódjául politikust ajánl, mégpedig a fideszes Kocsis Mátét.

Március 5-én ülésezett a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége, amely döntött a 2015-ben esedékes tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról. Az Elnökség a küldöttgyűlést 2015. április 17-én 13 órára hívta össze. Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke jelezte: családi okok miatt nem indul az elnöki posztért, és az Elnökség által megválasztott küldöttgyűlési jelölő bizottság számára Kocsis Mátét javasolja az elnöki posztra – számolt be a keziszovetseg.hu.

Vetési annak ellenére úgy érzi, sikeres négy éven van túl, hogy regnálása alatt a férfiak lemaradtak az idei vébéről, míg a nők a 2012-es olimpiára nem jutottak ki. 

“Intenzív, munkával teli, ugyanakkor sikeres négy éven vagyunk túl, utólag is köszönöm azt a bizalmat, amivel 2011-ben a Küldöttgyűlés engem és a jelenlegi Elnökséget megtisztelte. Életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg, és nehéz szívvel, családi okok miatt úgy döntöttem, hogy elnöki pozíciót nem tudok vállalni a Magyar Kézilabda Szövetségben, ugyanakkor természetesen továbbra is szeretnék tenni a magyar kézilabdázásért, szeretnék részfeladatokat vállalni. A jelölő bizottság számára Kocsis Máté VIII. kerületi polgármestert javaslom jelöltnek az elnöki posztra, úgy vélem, jó elnöke lenne az MKSZ-nek. Jómagam, illetve az Elnökség tagjai úgy véljük és reméljük, tovább folytatódhat az a sikeres munka, amit elkezdtünk. Az Elnökséggel együtt a Küldöttgyűlésről és a tisztújításról ennyit szeretnénk most elmondani, ebben kérjük a média és a nyilvánosság képviselőinek megértését” – mondta el Vetési Iván. -.

A Küldöttgyűlés az évi rendes teendői mellett megválasztja a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét, alelnökeit, elnökségi tagjait és a Felügyelő Bizottság tagjait, és az április 17-i eseményen kerül sor a Török Bódog-emlékérem és a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem átadására is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik