Sport

Hihetetlen kapusmizéria Amerikában

Roberto Luongo (roberto luongo)
Roberto Luongo (roberto luongo)

A Florida Panthers mindkét hálóőre megsérült, így még a kapusedzőnek is be kellett öltöznie a Toronto elleni meccsen.

Magyar idő szerint szerdán hajnalban a Toronto Maple Leafs egy fordulatos mérkőzésen 3-2-re verte a Florida Pantherst az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL). Ez még önmagában nem olyan nagy hír errefelé, azonban ha kicsit jobban megnézzük, elég érdekes forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés.

Történt ugyanis, hogy a hazai jégen játszó Florida kezdőkapusa, Roberto Luongo cserét kért az első harmad után, mivel nyakon találta a korong. A helyére beállt Al Montoya, ám ő is megsérült a harmadik harmad kezdetén, miközben Luongo már utcai ruhában volt.


Roberto Luongo volt az első floridai kapus, aki megsérült az este során
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Ekkor beindult a nagy fejtörés, hogy mi is történjen, mire a floridai vezetők gyorsan aláírattak egy ilyenkor szokásos, 500 dollárról szóló szerződést a kapusedzővel, a 41 esztendős Rob Tallasszal, hogy öltözzön be. Ő 2005-ben visszavonult a profi sporttól, az NHL-ben pedig 2001-ben védett legutóbb.

Mégsem kellett beállnia, ugyanis az edzők visszaküldték a láthatóan sérült Montoyát addig, míg Luongót sikerült meggyőzni, hogy öltözzön már be ismét, így a rutinos kapus védte le a meccs utolsó bő nyolc percét. A Panthers pechjére a Toronto idő közben eldöntötte a meccset.

„Ilyet én még nem láttam a karrierem során. Oltári nagy pech, hogy mind a két kapusuk megsérült, ilyet senki sem kíván az ellenfelének. Az ugyanakkor pozitívum, hogy ez a közjáték nem zavart meg minket és a meccsre tudtunk fókuszálni” – mondta az nhl.com-nak Dion Phaneuf, a Toronto csapatkapitánya.

Videó – A korábban megsérült Luongo veszi át a szintén megsérült Montoya helyét a floridai kapuban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik