Sport

Bajban Cseh Laci, mosdatják a szerecsent Amerikában

michael-phelps(1)(960x640).jpg (michael phelps, )
michael-phelps(1)(960x640).jpg (michael phelps, )

A három olimpián 18 aranyat nyerő Michael Phelpsről lenne szó és azért kéne tisztára mosni, hogy büntetése ellenére indulhasson a nyári világbajnokságon. Ez neki jó, nekünk kevésbé.

Az Egyesült Államok sportági szövetsége októberben visszaléptette a nyári oroszországi világbajnokságtól Michael Phelpset, mert sokadjára kapták el ittas vezetésért és gyorshajtásért tavaly szeptemberben. Ennek ellenére a USA Swimming egyik vezető tisztségviselője úgy nyilatkozott, meg kéne fontolni a dolgot…

 Michael Phelps a kádban
Forrás: unningwithmascara.com

“Bonyolult a helyzet, de előfordulhat, hogy kiutat találunk” – fogalmazott Chuck Wielgus, a szövetség ügyvezető igazgatója.

Phelps, akinek áprilisban telik le eltiltása, maga még nem beszélt a folytatásról, de úgy hírlik, visszatérésre készül és ott lesz a mezőnyben a jövő hónapban Arizonában rendezendő US Grand Prix-n. Fegyelmi büntetése előtt a 29 éves úszó kvalifikációt szerzett a kazanyi vb-re három egyéni számban – 100 méter gyorson, 100 méter pillangón, 200 méter vegyesen -, és három váltóban is nyilvánvalónak tűnt a részvétele.

Michael Phelps a 2012-es londoni ötkarikás játékok után 20 hónapra visszavonult, ám tavaly tavasszal visszatért, többek között azzal a szándékkal, hogy a 2015-ös világbajnokság mellett indul a 2016-os riói ötkarikás játékokon is. Három olimpián szerzett 22 érmével a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, 39-szeres világcsúcstartó, 26-szoros világbajnok és egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik