Sport

Ettől a videótól garantáltan libabőrös lesz a karja

Kevin Garnett (kevin garnett, )
Kevin Garnett (kevin garnett, )

A közönség állva tapsolta a hazatérő Kevin Garnettet, aki a pályán nyújtott teljesítményével hálálta meg mindezt.

Minneapolisban ünnepre készültek az emberek magyar idő szerint csütörtök hajnalban, és nem véletlen, hogy a szebb napokat is látott kosárcsapat Washington Wizards elleni meccsére közel 20 ezren kilátogattak. Ráadásul ez most kivételesen nem a csapatnak szólt, hanem egy embernek. Kevin Garnettnek.

A 38 éves erőcsatár eddigi karrierjéből kisregényt lehetne írni, így megpróbálom rövidre fogni, bár nem biztos, hogy menni fog.

Garnettet az 1995-ös draft ötödik helyén választotta ki a Timberwolves, az utána következő 12 év alatt pedig a klub legendájává vált. Zsinórban nyolcszor vezette rájátszásba az együttesét, 2004-ben, amikor az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választották, akkor egyenesen a nyugati konferenciadöntőig menetelt a Minny, ott a Lakers jelentette a végállomást egy hatmeccses sorozatban.


Kevin Garnett sokat taníthat a fiatal játékosoknak a Timberwolvesnál
Fotó: Europress Fotóügynökség 

2007-ben aztán egy, az egész ligát meghatározó cserében Bostonba került, ahol tagja lett az ún. Big Three-nek, amit Paul Pierce-szel és Ray Allennel alkottak, a labdát pedig a magát igen hatékony irányítóvá kinövő Rajon Rondo osztogatta nekik. Az eredmény egy bajnoki cím 2008-ban, illetve egy elbukott finálé két évvel később.

2013-ban újabb nagyszabású csere keretében Brooklynba került, ám a csupaszív játékos és társai nem tudtak maradandót alkotni a Netsnél, ráadásul a liga pénzügyi szabályai miatt évekre bebetonozódott a középszerbe a brooklyni csapat. Talán ennek is köszönhető, hogy a mostani átigazolási szezon őrült cseréket hozó utolsó napján, február 19-én megint csomagolnia kellett, de minden bizonnyal utoljára: újra Minnesotába került.

A Washingtoni elleni volt első meccse ismét a minnesotai 21-es dresszben (ami a visszavonulása után minden bizonnyal a mennyezetről fog majd lógni), természetesen kezdőként futott ki a parkettre. A klubnál rendesen felkészültek a visszatérésre és már a bemutatása emlékezetes lett, hogy aztán Garnett a neki szánt szűk 19 percben 5 ponttal, 8 lepattanóval és két blokkal jelezze: jó az öreg a háznál. A csapat természetesen győzelemmel ünnepelte a visszatérését, ami ráadásul a hírek szerint nem csak pár hónapra szól, ugyanis benne van a pakliban, hogy a szezon végén meghosszabbítja a lejáró szerződését.

Van egy olyan tippem, hogy mostantól ismét megtelnek majd a lelátók Mineapolisban.

Videó – Kevin Garnett bemutatása hajnalban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik