Sport

A Győr kézilabdázóját választották a világ legjobbjának

Eduarda Amorim (eduarda amorim, )
Eduarda Amorim (eduarda amorim, )

Eduarda Amorim lett 2014 legjobb női kézilabdázója a Nemzetközi Kézilabda-szövetség szavazásán.

A férfiák és a nők mezőnyében egyaránt egy ötfős lista alapján tudathatták véleményüket a szurkolók február 13. és 20. között. Egy hét alatt 55 ezren szavaztak az IHF honlapján.

A nőknél Amorim, a Győri Audi ETO KC jelenleg sérüléssel bajlódó balátlövője a voksok 35,2 százalékát gyűjtötte be. Mögötte a Buducsnoszt Podgorica román balátlövője, Cristina Neagu végzett 25,8 százalékkal, míg a dobogó legalsó fokán a szintén győri Heidi Löke kapott helyet.

 Fotó: MTI

“Nyertem. Elmondhatom, hogy én vagyok a világ legjobb játékosa. Keményen megdolgoztam érte, de igazságtalan lennék, ha nem emelném ki a szurkolók szerepét, akik nagy kampányt indítottak az érdekemben. Ez a brazil kézilabdának is nagy siker. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített idáig eljutnom, minden edzőmnek, a válogatottnak, a szövetségnek, mindenkinek, aki támogatott. Most a válogatotton a sor, hogy felérjen a csúcsra, jön a vb, a Pánamerikai Játékok és az olimpia” – nyilatkozott az nso.hu-nak Amorim.

A férfiak mezőnyében a franciák világbajnoka, Nikola Karabatic diadalmaskodott 33,7 százalékkal. Ezüstérmes a dán Mikkel Hansen, harmadik pedig a katari vb MVP-je, Thierry Omeyer lett. 

A díjátadók időpontjáról egyelőre nem tájékoztatott a szövetség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik