Sport

Magyar partnerrel párosozik Novak Djokovics

Laslo Djere (laslo djere, györe lászló, )
Laslo Djere (laslo djere, györe lászló, )

Egy relatív ismeretlen, 19 éves zentai sráccal párban áll rajthoz a világelső a dohai tenisztornán.

1976-ban John McEnroe, 1977-ben Ivan Lendl, 1987-ben Jim Courier, 1998-ban Roger Federer, 1999-ben Andy Roddick, 2001-ben Robin Söderling, 2003-ban Marcos Baghdatis, 2012-ben Laslo Đere, alias Györe László. Amikor az ember neve felkerül egy ilyen listára, az már mindenképp jelent valamit. Különösen ha tudjuk, fent nevezett világnagyságok mind megnyerték a tenisz berkekben igen nagy figyelemnek örvendő Orange Bowl viadalt a 18 év alatti férfi teniszezők között.

 Györe László erős felépítésű játékos, edzője szerint nincs gyenge ütése
Fotó: europress 

Györe László 2012-es győzelme óta már profi, és a napokban arról vált nevezetessé, hogy honfitársa, a szeb világelső Novak Djokovics, noha szinte soha nem játszik párost, csak miatta kért szabad kártyát a dohai tenisztorna páros versenyében. Egy SMS-t küldött a 19 éves tehetségnek, hogy ha vállalja, akkor szívesen meghívja a duhai tornára. Az első körben a Rohan Bophanna (34), Daniel Nestor (42) indiai, kanadai kettőssel mérkőznek meg.

“Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a világ első számú teniszezője, a példaképem, Novak Djokovics felkért, legyek a partnere. Igyekszem minél jobban helytállni” – olvasható a blikk.hu-n Györe László várakozással teli mondata.

A zentai születésű ifjú reménység, aki az egyesek rangsorában már a 256. helyen áll, edzője is magyar ember, Palágyi Miklós. Születhetett volna a Tisza innenső oldalán is a srác, bár akkor nem biztos, hogy bekerül Janko Tipserevics által menedzselt fiatal teniszezők közé.  A valaha TOP10-es, pályafutását januárban a 38. helyen befejező teniszező menedzseri szerepet vállalt tehetséges honfitársánál, innen kezdve ő egyengeti a profi karrierjét.

“Van, hogy magyarul beszélek önmagamhoz a pályán, de van, hogy szerbül. Van, hogy magyarul örülök, de sokszor van, hogy szerbül. Mikivel nyilván magyarul, a másik edzőmmel, az erőnlétivel természetesen szerbül beszélek. Bármennyire is furcsán hangzik ez a számból és magyarul, de én Szerbiának szeretnék játszani, mert egy szerb zászló a nevem mellett megfoghatatlanul sokat jelent a sportágban, míg a magyar zászló sajnos nagyon keveset” – nyilatkozta egy januári Index interjúban Györe. Mindez racionális gondolkodásra vall, ami a teniszben elengedhetetlen. Ha így halad, a nagy elődök nyomába léphet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik