Sport

Nem semmi: hét gól 17 perc alatt

minnesota wild (minnesota wild)
minnesota wild (minnesota wild)

A Minnesota Wild az utolsó harmadban hat gólt ütve 6-2-re nyert a vendég Dallas Stars ellen az NHL legutóbbi játéknapján.

A Wild a sikerével ismét rájátszásra jogosító helyen áll a nyugati főcsoportban. A gárda remekel a három hete rendezett All Star-gála óta: az azóta megszerezhető 26 pontból 23-at begyűjtött, 40 gólt ütött és csak 19-et kapott. 

A hétfő hajnali mérkőzés forgatókönyvét egyébként megírni sem lehetett volna jobban, hiszen az első harmadban egyetlen találat sem született, a másodikban pedig csak egy, azt is a Dallas szerezte. A záró etapban aztán kiszakadt a gólzsák, 17 perc alatt hétszer is a hálóban kötött ki a korong: hatszor a Wild, egyszer a Stars ünnepelhetet.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A minnesotai hat gól egyetlen játékrész alatt egyébként klubrekord. Az abszolút csúcsot ebben a tekintetben a Buffalo Sabres tartja: 1981-ben a Toronto elleni találkozón kilencszer voltak eredményesek a középső etapban.

A Colorado Avalanche jegén is született egy rekord: a csapat fiatal sztárja, Nathan MacKinnon NHL-pályafutása első mesterhármasát ütötte a Tampa Bay Lightning elleni siker alkalmával. Ő 19 éves és 5 hónaposként a klub történetének legfiatalabb játékosa, aki egy meccsen háromszor is betalált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik