Sport

Birkózás: titok, kik szavaztak a rezsibiztosra

Németh Szilárd (németh szilárd, )
Németh Szilárd (németh szilárd, )

Többen is manipulációról beszélnek, a szervezet ugyanakkor nem hozza nyilvánosságra a jelenléti ívet.

Mint ismert, már nem Hegedűs Csaba a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) első embere, ugyanis a szervezet tisztújító ülésén a rezsibiztos Németh Szilárdot választották meg új elnöknek. Nem sokkal a döntés után felbontotta szerződését a szövetség sajtófőnöke, Szekeres István, aki a Facebookon azt írta, hogy „Az új vezetőkkel képtelen lennék együtt dolgozni, amiért olyan gyalázatos módon manipulálták a tisztújító közgyűlést”.


Németh Szilárdot már három hete megválasztották, de az indulatok nem csillapodnak
Fotó: MTI

Ezzel egybecseng az Index szerdai cikke, miszerint sok egyesület korábban a régi elnököt akarta, ám valami történt és a szavazásra már politikusok mentek el. Egy példát is említenek: Bárdosi Sándor meglepődött, amikor egy ismeretlen ember helyette akart voksolni.

Az Index megkereste Németh Szilárdot, aki elmondta, hogy minden törvényes és tisztességes volt, ezt dokumentálták is. Ennek kapcsán a cink.hu érdeklődésére a szervezet jogi képviselője, Lóványi Róbert csak megerősíteni tudta, hogy létezik a jelenléti ív, de azt nem adhatják ki, mivel „nem nyilvános”.

Hegedűséket ki akarták dobatni az irodából

A leköszönő elnök szerint még javában zajlott a közgyűlés, amikor ő már az irodájában elemezte ki a történteket a barátaival – írja az Index. Ekkor megjelent három ügyvéd, hogy hagyják el az irodát, mire Hegedűs emlékeztette őket, hogy ő is volt ügyvéd, tudja mikor kell távoznia és annak még nem jött el az ideje. Az ügyvédek erre tudatták vele, hogy három bodyguard áll az ajtóban.

„Akkor magamra és Növényire néztem, és elmosolyodtam” – mondta Hegedűs Csaba az Indexnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik