Sport

Benedek: Nem tudom, melyik ujjamba harapjak

vízilabda válogatott (vízilabda válogatott)
vízilabda válogatott (vízilabda válogatott)

A magyar pólóválogatott pénteken sima meccsen nyert az amerikaiak ellen a Volvo Kupán. Benedek Tibor a horvátok ellen derül ki, mennyit is ért a győzelem.

A magyar együttes remek formában szállt medencébe az amerikai válogatott ellen. Bár a szövetségi kapitány a védekezésre fektette a hangsúlyt mégis sikerült 21 gólt dobnunk, miközben 11-et kaptunk.

A lefújás után Benedek Tibor így értékelte a látottakat a waterpolo.hu-nak.

“A 21 gólra azt tudnám mondani, mi lenne, ha a támadásokra koncentrálnánk… Nagyon jó mérkőzést játszottunk, sokkal jobb volt, mint amennyire vártam. A csapat viszonylag kevesebb időt volt így együtt. Jól védekeztünk az első negyedben, nagyon agresszíven. Semmi bajom az utolsó negyedbeli kapott gólokkal, akkor már nagyon vezettünk. Viszonylag könnyű gólokat kaptunk, hármat is, de egyáltalán nem tulajdonítom hibának ezt, inkább csak kiengedésnek, kicsit gondolva a holnapi nehéz mérkőzésre.”

Fotó: MTI

“Kíváncsi vagyok, mi voltunk ennyire jók, vagy ők voltak gyengébbek, ez a horvátok elleni meccsen derül ki. Nem tudom, melyik ujjamba harapjak, mert ha szeretném, hogy agresszív legyen a védekezés és a szoros emberfogás, akkor ebbe belecsúszik néhány mezőnybeli szabálytalanság és kiállítás. Nem feltétlenül csak a bekkjeinkre fújtak sokat, gyakoroltuk legalább a hátrányt. Még mindig tanuljuk a kispályát, alakul a játékunk. Meg vagyok elégedve a mai teljesítménnyel, szeretném, ha ezt a koncentráltságot és lelkesedést át tudnánk vinni a szombati mérkőzésre.”

“A magyar csapat jobb, mint a miénk. Mi annyit tudtunk ma kihozni magunkból, amennyit a magyar válogatott engedett. A mérkőzés egyes szakaszaiban sokat hibáztunk, nem tudtunk kibontakozni. De nem vagyok elégedetlen, vagy dühös a játékunk miatt, hiszen most először játszottunk kispályán” – ezek már Dejan Udovicic, az amerikai kapitány szavai.

A magyar válogatott szombaton Horvátország ellen játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik