Sport

Babos főtáblára jutott Dubaiban

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

A világranglista 93. helyén álló magyar teniszező három szettben győzte le a cseh Katerina Siniakovát a dubai kemény pályás torna selejtezőjének második, utolsó fordulójában.

Babos Tímea a kvalifikáció első körében Panovát gyűrte le viszonylag simán, szombaton pedig a világranglista 79. helyét elfoglaló Siniakova következett.

A 20 perces első játszma álomszerű volt. A 18 éves cseh játékos ugyan megnyerte az első gémet, utána viszont Timi fantasztikusan játszott. Adogatóként az egész szettben egy labdamenetet veszített, fogadóként sem sokkal többet. Háromszor brékelt, ez bőven elegendőnek bizonyult a részsikerhez – írja a babostimea.hu.

 Fotó: Europress fotóügynökség

  36 perces második játszmában már sokkal jobban adogatott és fogadott Siniakova. A cseh tinédzser 4:4 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd a következő gémben labdamenetet sem veszített.

Következett a döntő felvonás. Babos rosszul kezdett, 30-15-ről veszítette el adogatását, de ezután újra remekelt. A 21 éves magyar játékos úgy nyert sorozatban hat gémet, hogy fogadóként mindössze három labdamenetet veszített, háromszor brékelt.

Az első fordulóban a volt világelső szerb Jelena Jankovic lesz az ellenfele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik