Sport

Tízgólos meccsen kapott ki a Fehérvár

Andrew Sarauer (andrew sarauer)
Andrew Sarauer (andrew sarauer)

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 7-3-as vereséget szenvedett Salzburgban az osztrák bázisú bajnokság (EBEL) középszakaszának első fordulójában.

Kedden este, az alapszakaszgyőztes Salzburg otthonában kezdődött el a középszakasz a fehérvári hokisok számára. Az első harmad hazai fölényt hozott, 2-0-ra el is lépett a Red Bull, de Frank Banham a 20. percben szépíteni tudott. Lendületben maradt a Volán a második játékrész kezdetére, Andrew Sarauernek 44 másodpercre volt szüksége az egyenlítéshez.

A játékrész derekén Szirányi Bencét küldték ki a játékvezetők két percre, a fórt pedig kihasználta a házigazda. Sőt, a Salzburg a szünet előtt visszaállította a kétgólos különbséget is.

A harmadik harmad is fehérvári góllal indult, az utóbbi időben jó formát mutató Kóger Dániel volt eredményes. Mégsem lett szoros a meccs vége, a folytatásban a hazaiak gálaelőadást rendeztek, 7-3-ra nyertek végül – 40-17 volt a kapuralövési arány a salzburgiak javára.

Eredmény – EBEL, középszakasz, 1. forduló

Red Bull Salzburg (osztrák) – Fehérvár AV19 7-3 (2-1, 2-1, 3-1)
gól: Sterling (9.), Kristler (17., 45.), Duncan (35.), Walter (39.), Pallestrang (49.), Welser (57.), illetve Banham (20.), Sarauer (21.), Kóger (44.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik