Sport

Az igazság a Béres Cseppről

béres csepp (béres csepp)
béres csepp (béres csepp)

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) nem ajánlja a sportolóknak a Béres Csepp készítményeket, mivel azok egyik összetevője, a kobalt felkerült a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) január 1-jétől érvényes tiltólistájára.

A tiltás oka nem maga a termék persze, hanem az, hogy a rafinált sportolók argon és xenon gázokat használtak doppinghatás elérésére, melyet a kobalt jelenléte képes stabilizálni.

Holott a kobalt – akárcsak például a mindeni által ismert vas – egyike a létfontosságú nyomelemeknek, mely a szervezet működéséhez nélkülözhetetlen. A vérképzésben, az immunrendszer működésében játszik fontos szerepet. Táplálkozással együtt is bejut a szervezetünkbe, elsősorban zöldleveles növényekkel, húskészítményekkel, májkészítményekkel.

A Béres Csepp egészséges, nem kell félni tőle – csak momentán élsportolóknak nem ajánlott
Fotó: MTI 

Az átlagosan szedett Béres Cseppel a szervezetbe juttatott kobalt mennyisége nagyjából a táplálkozással bevitt mennyiségnek felel meg, Az argon és xenon doppighatásához szükséges kobalt szint eléréséhez ennek sokszorosára, legalább naponta 30 üveg (!) Béres Csepp elfogyasztására lenne szükség.

A versenysportolókra vonatkozó új WADA előírás – amely szigorítás semmiféle összefüggésben nincs a Béres Csepp készítményekkel – a fogyasztóknál semmilyen mértékben nem érintik a Béres Csepp készítmények alkalmazhatóságát. A Béres Csepp készítményeknek doppinghatása nincs.

A Béres Csepp és a Béres Csepp Extra is gyógyszerkészítmények, amelyeket a hatásosságuk, a minőségük és az ártalmatlanságuk alapján engedélyeztek. A hatékonyság biztosításához szükséges napi dózisa pontosan meghatározott. Amennyiben a fogyasztó a betegtájékoztatónak megfelelően alkalmazza a készítményeket, akkor természetesen csak a várt hatásokban bízhat.

Mivel a Béres Gyógyszergyár nem látja igazoltnak ilyen formában a kobalt felvételét a WADA listára, ezért a Magyar Antidopping Csoporttal együttműködve lépéseket kíván tenni annak érdekében, hogy a kobalt státusza a versenysportolók esetében mielőbb tisztázódjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik