Sport

Jani ellenfele feladta, 3-0-ra nyertek a magyarok

jani réka (jani réka)
jani réka (jani réka)

Jani Réka belga ellenfele feladta az egyes mérkőzést, így a magyarok szombaton 3-0-ra nyertek az ötödik helyért rendezett párharcban a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján a budapesti Syma Csarnokban.

A világranglistán 290. magyar játékos 6:2-re elvesztette az első szettet a korábban wimbledoni elődöntős Kirsten Flipkens (51.) ellen, majd két meccslabdát hárítva hozta 7:6 (7-5)-re a második felvonást. Ekkor Flipkens jelezte, hogy térdsérülés miatt nem tudja folytatni, így Janit hirdették ki győztesnek. Az már korábban eldőlt, hogy a belgák a második egyesre, illetve a párosra nem kívánnak kiállni, így a hazai válogatott 3-0-ra nyert.

 Fotó: MTI

Juhász Gábor kapitány elégedetten nyilatkozott a budapesti tornán tapasztaltakról.

“Teljesítettük a célt, bennmaradtunk a csoportban, ezzel együtt ez a csapat rövid időn belül képes lehet arra, hogy feljusson a világcsoport II-be” – mondta, hozzátéve: emberileg és a pályán nyújtott teljesítményt illetően is többet kapott az elmúlt napokban a vártnál.
    
Tavaly ugyancsak a Syma Csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott ugyancsak teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben ötödik helyen végzett.
    
A folytatásban Bondár Anna és Gálfi Dalma játszik bemutató mérkőzést a már visszavonult Mandula Petra és Marosi Katalin ellen, majd a Gálfi, Szlavikovics duó küzd meg a Bondár, Jani kettőssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik